Urbana hembygdsgården

Urbana Hembygdsgården är en mötesplats på Näsby. Vi arrangerar integrationsfrämjande aktiviteter för alla kommuninvånare och bygger på ideell kraft, integration, kunskap och engagemang. Du är varmt välkommen att delta i våra aktiviteter och även hjälpa till som volontär hos oss.

Urbana hembygdsgården - en mötesplats för alla!
Urbana hembygdsgården - en mötesplats för alla!

Våra aktiviteter

Urbana hembygdsgården har kulturträffar för dig som vill lära dig mer om din egen/andras kulturer, jobbsökgrupp, språkgrupper för dig som vill lära dig svenska, integrationsguider, körkortsteori, föräldragrupper, föreningsaktiviteter, Kompis Sverige, läxhjälp för barn, Rådgivning och barngrupper m.m. Under sommaren har vi också sommarlovsaktiviteter för barn och familjer. Kika gärna också i vårt programblad.

De flesta av oss som arbetar på Urbana Hembygdsgården är volontärer och föreningar. En anställd på plats arbetar som integrationssamordnare.

Var med och skapa aktiviteter

Vill du träffa människor från olika kulturer, kom gärna till våra kulturträffar eller är du intresserad av integration och vill vara volontär hos oss och t.ex. hjälpa barn med läxor, lära asylsökande/nyanlända svenska eller har du egna förslag på aktiviteter som du kan ordna så hör gärna av dig. Ditt engagemang gör skillnad!

Urbana Hembygdsgården har flera schemalagda aktiviteter/grupper i veckan, måndag till fredag och tar emot väldigt många besök per vecka.

Många volontärer/ledare engagerar sig i våra integrationsfrämjande aktiviteter och vi samarbetar med många olika samhällsaktörer och driver projekt tillsammans med civila samhället.

Integrationssamordnaren på Urbana Hembygdsgården deltar i olika nätverk och samverkans- och arbetsgrupper för att lyfta våra besökares behov och arbeta utifrån gemensamma mål.

Urbana hembygdsgården finns på Facebook. Du är varmt välkommen att kontakta oss om du vill veta mer om våra aktiviteter eller om du vill vara volontär.

  • Report errors on page

    For other questions to the municipality, please use this form.

    * Mandatory if you want a reply

    What you send to the municipality becomes common record.