Ungdomar

För dig som ungdom finns det olika vägar för att komma in i samhället och nedan har vi listat några.

Här delar ungdomar med sig av sina tips:

  • Var nyfiken och modig. Genom att gång på gång ta kontakt med andra och våga säga fel så kommer du till slut få vänner och lära dig svenska.

  • Det finns mycket att göra i Kristianstads kommun. Försök ta reda på vad som finns och gör det som du själv tycker är kul på fritiden.

  • Om du mår dåligt, om din hemsituation, familjesituation eller skolsituation är jobbig, om du av olika anledningar behöver stöd, så vänta inte. Det finns hjälp att få. Ta kontakt med kurator eller en annan vuxen som du har förtroende för så kan de tipsa dig om var och hur du kan få det stöd som just du behöver som ung och ny i Kristianstads kommun.

Här hittar du aktiviteter för ungdomar i kommunen: Ung i Kristianstad

Ungdomstorget

På Ungdomstorget kan du som är mellan 16 och 29 år få hjälp och vägledning vid studier, vid jobbansökan, vid ekonomi och juridik och mycket annat.

Ungdomstorget

Lediga jobb i kommunen

Vi annonserar våra lediga jobb här på webbplatsen under Lediga jobb i kommunen.

Lediga jobb i kommunen

Praktik

Praktik är ett sätt att snabbt få kontakt med den svenska arbetsmarknaden och att få erfarenhet om det svenska arbetslivet. Alla som vill göra praktik i Kristianstads kommun kan anmäla sitt intresse under e-tjänsten Intresseanmälan, Praktik Direkt.

Studie- och yrkesvägledning

Vägledningscentrum, VLC, är vårt studie- och yrkesvägledningscenter. Det betyder att de hjälper dig med att hitta utbildningar eller yrken som du kan utbilda dig till. Du får träffa en yrkesvägledare för att prata om dina framtidsplaner. Du kan också prata om din studieekonomi. Ni planerar tillsammans vad du vill göra och hur lång tid det ska ta till du har utbildat dig färdigt.

På VLC kan du anmäla dig för att läsa svenska för invandrare, SFI och samhällsorientering. Du kan också få hjälp att ansöka till Komvux, kommunens vuxenutbildning.

Studie- och yrkesvägledning, vuxenutbildningen

  • Report errors on page

    For other questions to the municipality, please use this form.

    * Mandatory if you want a reply

    What you send to the municipality becomes common record.