Wall of Kindness på Stora torg 15 till 19 februari

Wednesday, February 10, 2021 10:20 AMArchived

Ta en jacka om du behöver – lämna en om du har över. Det är mottot för Wall of Kindness som för fjärde året i rad byggs upp på Stora torg i Kristianstad. Under en vecka i februari får Kristianstadsborna möjlighet att hjälpa medmänniskor som fryser och bidra till en mer hållbar konsumtion.

Den 15 februari klockan 9.00 öppnas Wall of Kindness, eller ”vänlighetens vägg”, på Stora torg i Kristianstad. I en container som utsmyckats av Nosabyskolans bild- och formklasser, kan kristianstadsborna till och med den 19 februari skänka eller hämta varma ytterplagg. Wall of Kindness är ett samarbete mellan Kristianstads kommun och Skåne Stadsmission. Syftet med Wall of Kindness är att främja social och miljömässig hållbarhet genom att uppmuntra allmänheten att skänka och återvinna ytterplagg.

Att skänka eller hämta en jacka är enkelt och kan göras mitt på Stora torg dygnet runt fram till fredag den 19 februari klockan 16.00.

För Kristianstads kommun är Wall of Kindness ett sätt att arbeta med social hållbarhet och på hållbar konsumtion.

– Wall of Kindness är viktig på flera sätt. Det ger kommunens medborgare en möjlighet till återbruk samtidigt som det finns en social hållbarhetsaspekt, då människor som lever i utsatthet kan hämta kläder, säger Maria Asklund, planeringsstrateg social hållbarhet, Kristianstads kommun.

– Vi är väldigt glada över att kommunen på detta sätt lyfter frågan om såväl miljömässig som social hållbarhet. Ingen människa borde behöva frysa i vår stad, men där är vi inte ännu och därför är stödet från Kristianstadsborna avgörande för vår möjlighet att kunna stötta människor i utsatta livssituationer både akut, med mat och kläder, och för långsiktig förändring, säger Karin Arndt, enhetschef för Skåne Stadsmission i Kristianstad.

Fokus för årets Wall of Kindness är varma ytterkläder. För de som vill skänka andra sorts kläder kan detta göras i Stadsmissionens gåvomottagning på Östra Vallgatan 25 vardagar klockan 8-16.30 (mottagningen ligger på baksidan av Stadsmissionen Second hand på Östra Boulevarden 48).

Skåne Stadsmission hjälper kvinnor och män som lever i hemlöshet och utsatthet. De ytterplagg som blir över efter Wall of Kindness skänks till Stadsmissionens butik, där intäkterna bidrar till arbetet för människor i hemlöshet och fattigdom.

  • Report errors on page

    For other questions to the municipality, please use this form.

    * Mandatory if you want a reply

    What you send to the municipality becomes common record.