Cykla till jobbet-utmaningen är avslutad

Updated:Thursday, December 5, 2019 4:03 PMArchived

Under hösten har Kristianstads kommun haft en utmaning till företagen i Kristianstads kommun. Målet var att anställda i företagen som deltog skulle cykla till och från jobbet i så stor utsträckning som möjligt.

Tre företag prisades efter instatsen i Cykla till jobbet-utmaningen
Tre företag prisades efter instatsen i Cykla till jobbet-utmaningen

Totalt var det 15 företag som deltog i utmaningen som tillsammans trampade 3500 mil mellan 16 september och 31 oktober 2019. I genomsnitt blev det att varje deltagare cyklade 6,5 km per dag.

Prisutdelningen i utmaningen avslutade årets sista frukostmöte som avdelningen för tillväxt- och hållbarutveckling i Kristianstads kommun arrangerar. Pris gick till de tre företag som cyklat mest i utmaningen.

Glada Foten i Kristianstad fick pris som det lilla företaget som fått flest anställda att cykla, och Antonskolan fick motsvarande pris som det stora företaget. Det företag som vann i kategorin att ha cyklat längst sträcka per deltagare var Kriminalvården Häktet Kristianstad. Grattis till er!

Utmaningen har, förutom sparade utsläpp på 4,5 ton koldioxid och fina priset, gett deltagarna en hel rad positiva effekter. De har märkt en ökad gemenskap på företaget och flera har fortsatt att cykla efter att utmaningen avslutats. Några har till och med anmält sig till motionslopp för att ha en morot framöver.

  • Report errors on page

    For other questions to the municipality, please use this form.

    * Mandatory if you want a reply

    What you send to the municipality becomes common record.