Var med och skapa framtidens upplevelser i nordöstra Skåne

Updated:Thursday, January 20, 2022 2:46 PMArchived

Är ditt företag en mindre matproducent, en gårdsbutik eller en restaurang? Eller representerar du ett stort besöksmål? Nu kan du i vara med och utveckla nordöstra Skånes erbjudande till framtida besökare, en smakresa i kombination med natur, hav, sjöar och upplevelser.

I ett samarbete mellan Kristianstads kommun, Krinova Inkubator & Sciencepark och Högskolan Kristianstad bjuder vi in dig att träffa studenter som läser kreativ koncept- och produktutveckling inom livsmedelsområdet på Gastronomiprogrammet. I samarbetet knyts studenternas kunskaper och perspektiv till verkliga utmaningar tillsammans med vårt lokala näringsliv. Målet är att företagarnas erfarenheter och studenternas nyfikenhet och innovativa förmåga ska leda till nya kreativa idéer som gör att vi kan paketera vår region och erbjuda våra besökare en smakresa i kombination av vacker natur, hav, sjöar och upplevelser.

Kristianstad och hela Skåneregionen är ett viktigt nav för livsmedelsproduktion och utveckling av nya innovativa lösningar för att leverera hållbara, lokala, funktionella och hälsosamma livsmedel.

Vad förväntas av dig som deltar?

Du ska kunna delta i ett digitalt möte under 1,5 arbetsdag den 23 februari mellan 09.00 och 15.30 samt den 24 februari mellan 09.00 och 13.00. Du ska dessutom ha förberett 5-10 problem från er verksamhet som ni kan arbeta med. Alla måste ha en egen dator.

Vad får ert företag?  

Företaget får praktisk innovationsträning som ni sedan kan använda i er verksamhet. Ni får också utbildning i digitala verktyg som ni får med er och kan använda i er dagliga verksamhet. Dessutom får ni stöd av en innovationscoach under 12 timmar, nätverka med andra företag och organisationer och sist men inte minst möta inspirerande studenter.

– Att semestra i Sverige är alltid härligt, även om vi inte begränsas av en pandemi. Det visar de undersökningar som gjorts inför kommande säsong. Men konkurrensen är stor och vi konkurrerar med nästan alla andra svenska destinationer. Det är därför viktigt att kunna erbjuda det där lilla extra. Med hjälp av studenterna och det verktyg som deltagarna får tillgång till kan vi få många nya samarbeten och produkter som gör att fler besökare väljer oss när de planerar sin semester. säger Eva Berglund, besöksnäringsstrateg Kristianstads kommun.

Anmälan

Är ni intresserade av att medverka eller har fler frågor är ni välkomna att kontakta Ella Ekenberg,  ella.ekenberg@kristianstad.se.

  • Report errors on page

    For other questions to the municipality, please use this form.

    * Mandatory if you want a reply

    What you send to the municipality becomes common record.