Utbildningsministern var intresserad av Kristianstadsmodell

Tuesday, December 15, 2020 9:02 AMArchived

Kristianstads kommuns arbete med fokusskolor lyftes fram som gott exempel i ett möte med utbildningsminister Anna Ekström.

Ulrika Åkerberg, rektor på Centralskolan, tillsammans med medarbetare. Centralskolan har varit in av fokusskolorna i kommunen.
Ulrika Åkerberg, rektor på Centralskolan, tillsammans med medarbetare. Centralskolan har varit in av fokusskolorna i kommunen.

I förra veckan bjöds Kristianstads kommun in till ett digitalt möte på Utbildningsdepartementet med bland annat utbildningsminister Anna Ekström.

- Vi fick inbjudan för att visa upp ett gott exempel för hur man kan jobba med skolutveckling genom att förbättra arbetsmiljön för lärare säger Anders Rosvall, chef för didaktisk enhet. Då blir man ju lite glad!

Under det två timmar långa mötet på Utbildningsdepartementet deltog förutom Anders, rektor Åsa Melkersson.

- Wendesgymnasiet är den senaste skolan i raden och den enda gymnasieskolan som är med i projektet. Det kändes jätteroligt att få berätta om hur vi startade upp och var vi är idag.

- Vi upplevde det som att de var nöjda med både modellen och presentation av denna. Det verkar som att det blir en fortsättning av förmedlande om hur vi jobbar i fler forum, säger Anders Rosvall.

I Kristianstads kommun har sedan tidigare Centralskolan, Helgedalskolan och Näsby skola varit fokusskolor. När en skola valts ut till fokusskola prioriteras och samordnas centrala resurser i form av bland annat riktad kompetensutveckling i syfte att öka måluppfyllelse och likvärdighet. Satsningen på fokusskolor är vetenskapligt baserad och följs av forskare.

  • Report errors on page

    For other questions to the municipality, please use this form.

    * Mandatory if you want a reply

    What you send to the municipality becomes common record.