Stopp för flyg Kristianstad-Stockholm

Updated:Tuesday, June 19, 2018 5:20 PMArchived

Kristianstad Österlen Airport fick på tisdagen beskedet att Sparrow Aviation lägger ner sin flygverksamhet redan från måndag den 25 juni. Förhandlingar pågår med ett annat flygbolag.

Flygplan och markpersonal på flygplats
Från måndagen den 25 juni stoppar Sparrow Aviation alla flygningar.

Sparrow Aviation, som har bedrivit flygtrafik mellan Kristianstad och Stockholm sedan 2012, har meddelat att den sista flygningen genomförs på söndag.

Det innebär att alla flyg ställs in från måndag den 24 juni. 

– Från flygplatsens sida är vi väldigt ledsna över de problem som nu drabbar passagerarna. Vi beklagar givetvis Sparrows besked om att flygningarna måste ställas in. Vi har hela tiden haft ett gott samarbete, med resenärernas bästa för ögonen, men tyvärr har resultatet för flygbolaget inte blivit det önskade, säger Jonas Haak, vd för Kristianstad Airport AB.

Flygplatsen i Everöd anses ha stor betydelse för näringslivet och besöksnäringen i regionen och ägs gemensamt av fyra nodostskånska kommuner med Kristianstads kommun som huvudägare.

Enligt flygplatsens vd Jonas Haak förhandlar flygplatsen nu intensivt med ett annat bolag och hoppas inom kort kunna presentera ett alternativ som ger bättre förutsättningar för en stabil och långsiktig lösning.

  • Report errors on page

    For other questions to the municipality, please use this form.

    * Mandatory if you want a reply

    What you send to the municipality becomes common record.