Nya mountainbikeleder invigs i Lerjevallen

Updated:Wednesday, June 30, 2021 7:27 AMArchived

På lördag den 3 juli klockan 10.00 blir det festligheter med band som ska klippas, tävling och grillning när det är dags för invigning av Friluftsfrämjandets nya MTB-leder i Lerjevallen.

Fyra personer cyklar mountainbike i naturen
Foto: Micke Ovesson/Mixofoto

I helgen är det dags för invigning av Friluftsfrämjandets nya MTB-leder i Lerjevallen på mark som kommunen upplåtit för ändamålet. Lördag 3 juli kl 10.00–14.00 blir det festligheter med band som ska klippas, tävling och grillning.

Lederna är byggda av ideella MTB-entusiaster under ledning av Micke Ovesson och Mikael Olsson från Friluftsfrämjandet i Kristianstad.

Skylt MTB-led

 

- Spåren är redan nu väldigt uppskattade och använda. Det är kul att Friluftsfrämjandet kan möta behovet och erbjuda spännande spår av olika svårighetsgrader. Eloge också framförallt till de som jobbat ideellt, men också kommunen och Mountainbike Skåne som stöttat, säger Micke Ovesson.

Kommunen har bidragit med mark och stöd för att markera och skylta lederna.

- Det känns roligt och viktigt att vara en del av att främja det rörliga friluftslivet och samtidigt bidra till kanalisering med särskilda MTB-spår. Vi är många som är ute i naturen nu och vi behöver samsas på ett bra sätt, olika spår för olika brukare kan på vissa håll vara en av lösningarna, säger kommunens friluftsstrateg Jenny Sahlström.

På MTB-språk går svårighetsskalan för leder från grönt, blått, rött till svart (svårast). I Lerjevallen finns ett blått och ett rött spår. Förutom de nya lederna i Lerjevallen finns det också ett mountainbikespår i Bockeboda strövområde.

  • Report errors on page

    For other questions to the municipality, please use this form.

    * Mandatory if you want a reply

    What you send to the municipality becomes common record.