Nybörjare i naturen? Nu kan du få sällskap!

Updated:Friday, June 4, 2021 9:12 AMArchived

Friluftslivets år 2021 – Luften är fri syftar till att få fler människor att prova friluftsliv och att kanske fortsätta gå ut i naturen. Nu erbjuder vi dig som är ovan vid att vistas i naturen att följa med på vandring tillsammans med andra. En erfaren guide leder vandringen.

Är du nybörjare i naturen och vill vandra men saknar sällskap, häng med på den här vandringen med guide på Skåneleden Vattenriket, där vi upptäcker naturen och vandrar i lugnt tempo. Vi tar regelbundna pauser där guiden kan svara på frågor och berätta om allemansrätten, ge tips på platser att besöka, klädval, utrustning för vandring, om övernattning i naturen och andra frågor som gruppen är intresserade av.

De här kostnadsfria prova på-vandringarna hålls under tre tillfällen vår och höst 2021. Första tillfället var i april i Åhus och den här gången går turen genom Lingenäsets vackra skogslundar och över Näsbys blomstrande betesfält, ungefär 7 kilometer.

Vandringen är öppen för alla. Barn under 15 år  vandrar med en vuxen. Vandringen är på grund av betesdjur inte tillgänglig för hundar.

Allt som behövs är ett par bekväma skor, regnkläder eller solskydd beroende på väder, sittunderlag (tidning i en plastpåse går bra), egen fika (till exempel kaffe, macka, frukt) och vattenflaska.

Anmäl dig till aktiveramera@kristianstad.se senast 4 juni. Det finns ett begränsat antal platser så anmälan krävs. Vandringen anpassas och genomförs utifrån de rekommendationer som finns från Folkhälsomyndigheten.

Varmt välkommen!

Vid anmälan, ange dina eller vårdnadshavares  kontaktuppgifter om du är under 18 år.

Anmäl dig:

 • När: 12 juni 2021
 • Tid: Klockan 13.00 till cirka 17.00
 • Var: Näsby fält och Lingenäset, Kristianstad
 • Samling: Näsby. Exakt plats meddelas efter anmälan
 • Anmälan senast: 10 juni
 • Anmälan till: aktiveramera@kristianstad.se 

#friluftslivetsar2021 #friluftslivetsår2021 #luftenärfri #luftenarfri #friluftskompis

 • Report errors on page

  For other questions to the municipality, please use this form.

  * Mandatory if you want a reply

  What you send to the municipality becomes common record.