Lions på tårtturné till äldreboenden

Updated:Friday, June 26, 2020 3:08 PMArchived

Åtta bilar, med lika många glada förare från Lions Club, gav sig  ut på tårtturné för att glädja de äldre på innerstadens vård- och omsorgsboenden.

hans Vessberg räcker över tårtor till Eva Persson på Hammarshemmet.

– Vi har funderat på vad vi skulle kunna göra för något positivt i dessa coronatider och tänkte särskilt på äldre på boenden. Då kom vi på att vi kunde köra ut och överraska dem med tårtor. Vi stämde av med förvaltningschefen först så att vår planering var godkänd, säger Krister Andersson som samordnat tårtturnén.

Totalt var det 65 sommartårtor med jordgubbar som kördes ut till 15 boenden. Det blev ett varmt välkomnande i dubbel bemärkelse för Hans Vessberg som körde rundan till Hammarshemmet där Eva Persson tog emot tårtorna över staketet till solterrassen.

– Det här är ju jättetrevligt för de äldre. Det uppskattas verkligen, säger Eva Persson och pilar snabbt in till kylen med tårttraven.

Några av de äldre har redan hunnit bänka sig under parasollerna i väntan på eftermiddagskaffet.

– Det känns väldigt fint att ha det här uppdraget. Att kunna hjälpa är vår policy inom Lionsrörelsen. Vi försöker få in pengar som vi sedan kan skänka till något vi tycker är bra. Det trevligaste med att vara med i en sådan här klubb är just att man får lov att ge, säger Hans Vessberg, Lions Club.

 

  • Report errors on page

    For other questions to the municipality, please use this form.

    * Mandatory if you want a reply

    What you send to the municipality becomes common record.