Inget besöksförbud men vädjan att följa råd

Friday, October 30, 2020 10:59 AMArchived

– Den senaste tidens ökade smittspridning gör det oerhört viktigt att följa de råd vi ger kring besök på vård- och omsorgsboenden. Undvik besök som inte är helt nödvändiga och välj andra sätt att hålla kontakten, säger Ulrika Johannesson Olsson, verksamhetschef.

Hög ålder är den främsta riskfaktorn för att bli allvarligt sjuk i covid-19 och vi har alla ett ansvar att skydda äldre från smitta. Det hävda besöksförbudet på vård- och omsorgsboenden bygger på tillit till att du som anhörig tar ansvar att följa de generella rekommendationerna i samhället kopplat till corona och nu även de skärpta restriktionerna i Skåne.

 – Vi vädjar till alla anhöriga att verkligen fundera på om ett besök just nu är nödvändigt. Personalen hjälper gärna er att hålla kontakten på andra sätt, till exempel med videosamtal, säger Ulrika Johannesson Olsson, verksamhetschef för vård- och omsorgsboenden.

Något generellt besöksförbud är inte aktuellt i dagsläget. Vid pågående smitta eller smittspårning kan dock ett tillfälligt lokalt besöksförbud införas.

  • Report errors on page

    For other questions to the municipality, please use this form.

    * Mandatory if you want a reply

    What you send to the municipality becomes common record.