Inga nya fall av covid-19 inom äldreomsorgen

Thursday, April 15, 2021 7:42 AMArchived

Under den gångna veckan har inga nya fall av covid-19 konstaterats. Senast det inträffade var i september 2020.

En kund som har blivit vaccinerad ser glad ut.

– Vad härligt att höra detta, jag blir jätteglad. Det känns som en ljusning och jag gläds framförallt med de äldre som har haft det svårt, säger Ulrika Mattsson, undersköterska på vård- och omsorgsboendet Skogåsa i Everöd.

Den glädjen delas även av Camilla Gärdebring, förvaltningschef på omsorgsförvaltningen:

– Det känns naturligtvis oerhört bra att äntligen få läsa siffran noll i statistiken över nya konstaterade fall. Vi har haft en tydlig nedåtgående trend sedan årsskiftet, då vaccinationerna på äldreboenden inleddes. Numera har ju även vaccineringen av kunder och personal inom hemtjänsten kommit långt, vilket också gör sitt, säger Camilla Gärdebring.

Det är dock för tidigt att slappna av.

– Vi har fortfarande tre aktiva fall i våra verksamheter och vi vet inte vilka utmaningar muterade virusvarianter kommer innebära framöver. Vi fortsätter att jobba enligt samma rutiner som tidigare, i vissa fall till och med skärpta rutiner, utifrån de råd vi får från Region Skåne. Men den här nollan i statistiken hoppas jag kan ge lite extra energi till både våra kunder och alla våra medarbetare som gör en fantastisk insats under denna pandemi, säger Camilla Gärdebring.

 

  • Report errors on page

    For other questions to the municipality, please use this form.

    * Mandatory if you want a reply

    What you send to the municipality becomes common record.