Gymnasieskolorna håller virtuella Öppna hus

Monday, January 18, 2021 1:52 PMArchived

Den 16 januari erbjuder Kristianstads kommunala gymnasieskolor flera virtuella Öppna hus. Ett sätt att underlätta valet för eleverna i årskurs 9, när den årliga gymnasiemässan och Öppet hus på grund av pandemin ställdes in under hösten.

Kristianstads kommuns gymnasieskolor - En klass för sig!
Kristianstads kommuns gymnasieskolor - En klass för sig!

På grund av coronapandemin arrangerades ingen gymnasiemässa i Kristianstad i höstas. Myndigheternas rekommendationer påverkade också det årliga Öppet hus som Kristianstads kommuns gymnasieskolor brukar ha för att underlätta valet för eleverna i årskurs 9. Men nu erbjuder Kristianstads kommunala gymnasieskolor flera virtuella Öppna hus mellan klockan 10.00 och 14.00 lördagen den 16 januari.

­– Jag är mycket nöjd med hur rektorerna jobbat lösningsfokuserat med frågan för att underlätta valet för de blivande gymnasisterna. Virtuella Öppna hus är ett utmärkt sätt att lösa det hela, säger skolchef Mattias Olsson.

– Förutsättningarna på de olika skolorna ser dock olika ut så det är viktigt att man som blivande elev och förälder tittar på de skolors hemsidor man är intresserad av. Där står hur det hela kommer att fungera.

  • Report errors on page

    For other questions to the municipality, please use this form.

    * Mandatory if you want a reply

    What you send to the municipality becomes common record.