Europatouren i golf tillbaka i Åhus

Updated:Monday, January 13, 2020 4:25 PMArchived

För första gången på fem år hålls en Europatourtävling i golf för damer i Norden. Den 3-6 september står Kristianstads Golfklubb i Åhus värd för tävlingen Creekhouse Ladies Open. Senast en Europatourtävling spelades i Åhus var 1986.

- Det är fantastiskt roligt att Kristianstads Golfklubb får arrangera en tävling på Europatouren igen. Det är viktigt, inte bara för Åhus utan för hela bygden och alla fina golfanläggningar, säger Pierre Månsson (L), kommunalråd.

Kristianstads kommun samarbetar långsiktigt och målmedvetet med föreningar och organisationer för att locka intressanta evenemang till kommunen. Exempel på det är Melodifestivalen, Kristianstad Kartingklubbs mästerskapstävlingar på Åsum Ring, scoutläger, Cykelturveckan, O-ringen med mera.

- Stora publikdragande evenemang har positiv betydelse både för företagen och för alla som bor i kommunen. Jag gratulerar Kristianstads Golfklubb och ser fram emot tävlingarna, säger Christel Jönsson, kommundirektör.

Tävlingen löper över fyra dagar och har ett startfält med 126 professionella spelare. Det är både de bästa spelarna på touren och unga kommande stjärnor. Kristianstads Golfklubb är en av Sveriges äldsta golfklubbar. De senaste åren har klubben arrangerat flera stora tävlingar på nivån strax under Europatour-nivå.

  • Report errors on page

    For other questions to the municipality, please use this form.

    * Mandatory if you want a reply

    What you send to the municipality becomes common record.