Ett varmt välkomnande på Sånnaskolan

Monday, September 28, 2020 9:15 AMArchived

Idag välkomnades eleverna på den nya Sånnaskolan i Åhus av såväl rektorer som barn- och utbildningsförvaltningens ordförande, Daniél Tejera. Pidde P var också där och eleverna dansade så svetten lackade i sensommarvärmen.

Charlotta Jeppsson, Daniél Tejera och Carina Jörnland hälsade eleverna på Sånnaskolan välkomna.
Charlotta Jeppsson, Daniél Tejera och Carina Jörnland hälsade eleverna på Sånnaskolan välkomna.

Rektorerna på Sånnaskolan, Charlotta Jeppsson och Carina Jörnland, har nogsamt tillsammans med sina medarbetare planerat elevmottagningen för att göra den så corona-säker som möjligt. Koner har satts ut där klasserna samlas och själva invigningen görs i två omgångar. En för årskurs F-3 och en för årskurs 4-6.

- Det är en invigning av skolan, men samtidigt så passar vi på att ha Kick-off för vår rörelsesatsning. Det är därför Pidde P är här, förklarar Carina Jörnland.

Rektorerna pratar om ett kollektiv flygande.

- Nu börjar det, det är så mycket energi. Vi har fantastiska medarbetare som tillsammans har jobbat för att få två skolor att bli en. Nu är det upp till bevis att visa att vi är flygfärdiga och kan lyfta tillsammans, säger Charlotta Jeppsson.

Skolan är stor, byggd för drygt 700 elever och äntligen finns plats för både musik- och bildsal, rörelserum, fritidshem samt uteklassrum.

- Det bästa med skolan är att den är stor, konstaterar Ebbe Gadd, elev i årskurs 2.

- Och fin, fyller syster Siri Gadd i, som hittills har fått börja sin skolgång i paviljonger.

Syskonen Siri och Ebbe Gadd gillar sin nya skola och dansa med Pidde P.

Syskonen Siri och Ebbe Gadd gillar sin nya skola och dansa med Pidde P.

Många är det som är nyfikna på den nya skolan.

- Jag förstår att man som förälder gärna vill se de nya lokalerna och var mitt barn vistas om dagarna. Hade det varit normalläge så hade det inte varit några problem, men nu är det som det är. Vi ska försöka bjuda in föräldrarna efter hand på kvällstid i mindre grupper. Men något Öppet Hus det blir det inte, säger Charlotta Jeppsson.

Den 11 september bjuds däremot politiker och tjänstemän in för en invigning av konstverket och visning skolan. Men redan idag var ordförande i barn- och utbildningsnämnden, Daniél Tejera, med och hälsade elever och personal välkomna.

Stämningen var uppsluppen och när rektor Charlotta Jeppsson bad eleverna att visa var de blivit bitna av myggor i sommar, hakade även Daniél Tejera på och sträckte upp ett ben i luften.

  • Report errors on page

    For other questions to the municipality, please use this form.

    * Mandatory if you want a reply

    What you send to the municipality becomes common record.