Elev från Christian 4:s Gymnasium vann filmpris

Friday, December 4, 2020 4:11 PMArchived

En elev på Christian 4:s Gymnasium, Ville Larsson Lindström, är årets vinnare i den rikstäckande filmtävlingen "Berätta för 100 andra" som handlar om att skapa en kort propagandafilm mot att köra i trafiken med alkohol i kroppen.

Ville Larsson Lindström, vinnare i den rikstäckande filmtävlingen "Berätta för 100 andra".
Ville Larsson Lindström, vinnare i den rikstäckande filmtävlingen "Berätta för 100 andra".

Ville Larsson Lindström, elev i klass ES19B, på Christian 4:s Gymnasium vann den rikstäckande filmtävlingen "Berätta för 100 andra". En tävling där elever i högstadiet och gymnasiet skapar filmer vars syfte är att påverka andra, att aldrig köra påverkade i trafiken, att vägra åka med påverkade förare och att hindra andra från att köra påverkade.

- Villes film är mycket välgjord med animerade legogubbar som utspelar sig i en tomteverkstad. Passande har han valt att kalla den (Hej tomtegubbar) Slå inte i glasen, berättar läraren i kursen Digitalt skapande 1, Roberto Finoli. Ämnet är ju ständigt aktuellt och särskilt så här i juletid.

Ville vann i kategorin för gymnasiet. Förutom äran vinner Ville 10 000 kronor till en klassresa. 

- I årets tävling kom det in runt 150 bidrag, så det är väldigt bra jobbat får man säga, säger den stolte läraren.

Juryns motivering löd: "På ett snyggt, humoristiskt och lekfullt sätt tar sig filmskaparna an ämnet genom att visa på allvaret med drickandet runt jul. Kreativ animation med en jultomte som gör det dåliga valet att dricka och köra. Skapar eftertanke med humorn som verktyg."

Filmtävlingen Berätta för 100 Andra arrangeras av Prata Om Alkohol som är en hälsofrämjande skolsatsning som funnits i 10 år.

Villes film: Slå inte i glasen

 

  • Report errors on page

    For other questions to the municipality, please use this form.

    * Mandatory if you want a reply

    What you send to the municipality becomes common record.