De vinner var sin krislåda

Updated:Monday, May 27, 2019 8:24 AMArchived

Lejla Kalajdzisalihovic deltog i kommunens tävling "vad stoppar du ner för extra i din krislåda" under Krisberedskapsveckan och belönades med en fullpackad krislåda. Hon tycker krislådan är bra att ha hemma, men hoppas att hon inte behöver använda sin vinst.

Glada vinnare av krislådor är Per-Olov Alexis, Gull-Britt Peterson, Lejla Kalajdzisalihovic och Adela Ntumba.
Glada vinnare av krislådor är Per-Olov Alexis, Gull-Britt Peterson, Lejla Kalajdzisalihovic och Adela Ntumba.

Under Krisberedskapsveckan som hölls 6 - 12 maj visade kommunen krisberedskapslådor som innehöll exempel på vad man behöver ha hemma om krisen kommer. Tävlingen gick ut på att komma med förslag på personlig extragrej till sin egen krislåda.

Vid prisutdelningen i Rådhus Skåne lämnade kommundirektör Christel Jönsson över fullpackade krislådor till vinnarna Per-Olov Alexis, Gull-Britt Petersson, Lejla Kaljdzisalihovic och Adela Ntumba. Även Carin Nilsson och Dennis Cederholm vann krislådor men kunde inte vara med på prisutdelningen. 

Adela Ntumba blev väldigt glad över sin krislåda.

– Jag blev både överraskad och glad över att vinna. Jag vinner aldrig i tävlingar, så att första vinsten är en krislåda är ju toppen, säger Adela Ntumba själv med ett leende på läpparna.

Krisberedskapsveckan arrangeras av Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, och kommunerna. Det är en kampanj för att få invånarna  mer förberedda på en situation utan exempelvis el, vatten och värme. Välinformerade och engagerade invånare är en viktig tillgång vid en samhällskris.

  • Report errors on page

    For other questions to the municipality, please use this form.

    * Mandatory if you want a reply

    What you send to the municipality becomes common record.