Kristianstads första cykelgarage på plats

Monday, February 10, 2020 4:18 PMArchived

I norra Tivoliparken, endast ett stenkast från Kristianstads C, har kommunen byggt ett cykelgarage. Utöver det låsta och belysta förvaringsutrymmet så kan du även serva cykeln i garaget och ladda batteriet till din el-cykel.

Hösten 2018 ansökte kommunen om investeringsstödet ”Klimatklivet” hos Naturvårdsverket. Det kan sökas för åtgärder som ger minskade utsläpp av växthusgaser. Tekniska förvaltningen beviljades 1,2 miljoner kronor för att bygga ett modernt cykelgarage i närheten av Kristianstads C. Platsen som valdes var i norra Tivoliparken och nu är garaget på plats och redo för användning.

Det finns plats för 100 cyklar i tvåvåningsställ i garaget. Kommunens projektledare Johan Svensson visar hur man enkelt placerar sin cykel på den övre våningen.

- Vi har plats för 100 cyklar och det finns sex låsbara laddningsstationer för batterier till el-cyklar. Dessutom finns det en enklare servicestation med verktyg och pump, säger Johan Svensson, kommunens projektledare för bygget av cykelgaraget.

En enklare servicestation med verktyg och pump finns också i garaget.

Det kommer att kosta 100 kronor per månad att få tillgång till garaget och länk till mer information och hur du anmäler dig för tillgång till garaget finns underRelaterad information.

Batterier till el-cyklar kan laddas i låsbara fack under tiden cykeln står i garaget.
Johan Svensson är kommunens projektledare för bygget.
  • Report errors on page

    For other questions to the municipality, please use this form.

    * Mandatory if you want a reply

    What you send to the municipality becomes common record.