Äntligen studentfirande

Friday, June 26, 2020 3:07 PMArchived

Efter många inställda studentaktiviteter blev det slutligen ett studentfirande värd namnet. Studenterna sjöng och skrålade som aldrig förr när de möttes upp av nära och kära på skolgårdarna.

Studentfirande på Milnergymnasiet.
Studentfirande på Milnergymnasiet.

Stämningen under studentdagen var på topp. Det var precis som att studenterna tog igen allt firande som de gått miste om de senaste veckorna.

– Dagen blev bättre än jag någonsin vågat hoppas på, säger en tårögd Zanna Carlsson, student från Vård- och omsorgsprogrammet på Milnergymnasiet. Men vi har ju också firat på olika sätt fast i mindre skala tidigare i veckan.

Morgonen syntes onekligen grå, men när det var dags för utspring kom både sol och värme.

– Vi är under omständigheterna nöjda med dagen, säger Eva Axelsson, en av rektorerna på Österänggymnasiet. Vädergudarna var på vår sida, men det är klart att man hellre hade velat ha firandet som vi brukar.

Det har krävts mycket logistik för att kunna följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer om avstånd och folksamlingar. Ju större skola, ju större utmaningar.

Skolorna har ändå haft liknande upplägg, fast efter sina förutsättningar.

– De hade ordnat det väldigt fint. Vi har samlats i klassrummen, fått betyg, serverats god lunch med kyckling och potatisröra och vi har lyssnat på tal via Google Meet, säger Alice Lind, student från Milnergymnasiet.

Corona eller inte, studentfirande är studentfirande ändå, med glädje, uppsluppenhet och med tilltro till framtiden.

  • Report errors on page

    For other questions to the municipality, please use this form.

    * Mandatory if you want a reply

    What you send to the municipality becomes common record.