Tips för användaren

När du vill lyfta fram platsen Kristianstad i olika sammanhang hjälper våra tips dig att utnyttja materialet på bästa sätt. Lycka till!

Hur kan du använda platsvarumärket?

 • För att marknadsföra fördelarna med Kristianstad som plats att bo, verka på eller besöka. Kristianstads platsvarumärke är allas uppfattning om, känslor för och attityd kring Kristianstads kommun som geografisk plats.

 • Arbetet med platsvarumärket hålls samman av Kristianstads kommun men ägs gemensamt av alla som lever och verkar på platsen.
 

När kan du använda platsvarumärket?

 • När platsen Kristianstad är involverad – direkt eller indirekt.
 • När det kan tillföra positivt värde till platsen Kristianstad 
 • När det kan bidra med värde för den som använder platsvarumärket i ett kommunikativt sammanhang.


 
 

Läsa handboken

 
Till handboken: Platsvarumärket Kristianstad.pdf (stor fil)
 
Bild på en strand med texten: På ytan erbjuder vi milsvida sandstränder, härliga havsbad, särpräglade våtmarker och sjöar. Under ytan finns en helt annan värld. På vår plats finns unikt grundvatten samlat i norra Europas största grundvattenmagasin. Vi har alltså en stor sjö med rent, gott vatten under marken. Det är väldigt coolt. Närheten till vattnet gör att vi faktiskt ser vatten (i stort sett) överallt när vi förflyttar oss runt här.

Exempelbild från handboken 

Vy över Kristianstad med texten: Den danske kungen Christian IV hade storslagna planer för den plats i Skåne som han gav sitt eget namn. Något som är häftigt och unikt med vår plats är att det egentligen är en heltokig plats att bygga en stad på. Det tyckte inte Christian för 400 år sen. Han tyckte det var en perfekt plats och att vattnet var ett bra skydd mot svenskarna. Men redan långt innan Christian kom hit levde människor vid havet, sjöarna och ån. De fattade att det är finns enorma fördelar att bo nära vatten. Precis som vi tycker än idag. Men allt det där är ju helt oväsentlig om det inte vore för alla människor här. Det är vi tillsammans som är vår plats. Det är vi som skapar och berättar bilden om Kristianstad.

Exempelbild från handboken. 

 

Report errors on page

For other questions to the municipality, please use this form.

* Mandatory if you want a reply

What you send to the municipality becomes common record.