Kheira, undersköterska

Kheira Ibrahim arbetar sedan år 2000 som undersköterska på vård- och omsorgsboendet Hammarshemmet. Kheira tycker mycket om det omväxlande arbetet och känner sig uppskattad av de boende.

 
Kheira Ibrahim, undersköterska.

Kheira Ibrahim arbetar sedan år 2000 som undersköterska i Kristianstads kommun. Kheira arbetar på vård- och omsorgsboendet Hammarshemmet.

Hur ser en vanlig arbetsdag ut som undersköterska?

– En vanlig arbetsdag består av arbete på boendet med äldres allmändagliga livsföring, omvårdnad, medicinhantering, trygghet och social kontakt.

Vad är det bästa med ditt jobb?

– Det bästa med mitt arbete är att jobba med människor och specifikt med äldre. Att jobba i en grupp och samarbeta och komplettera varandra för att göra ett bra och värdefullt arbete för de äldre. Jag tycker också om mina varierande arbetstider och att jag får träffa många olika personer.

Kheira tycker att arbetet är mycket meningsfullt.

– Jag tycker att jobbet är särskilt meningsfullt när jag exempelvis duschat och pysslat om en av våra boende och får bekräftelse att de verkligen uppskattar min  hjälp.

Vilken utbildning har du?

– Vård- och omsorgsutbildning.

Något mer du vill berätta om jobbet?

– I jobbet som undersköterska ska du vara mänsklig, professionell och flexibel. Du behöver även ha tålamod och kunna respektera andras åsikter.

När du är ledig, vad gör du helst i Kristianstad då?

– Jag gör gärna något socialt som att besöka caféer och restauranger. Jag tycker också om att åka till Åhus och promenera.

Faktaruta undersköterska
Utbildning
Vård- och omsorgsprogrammet på gymnasiet eller motsvarande.
Rekryteringsbehov 
Kommunen behöver rekrytera många undersköterskor i framtiden, rekryteringsbehovet är omkring 500 åren 2018-2021. 31 undersköterskejobb utannonserades under 2017 plus ett stort antal till sommarjobb och timvikarier. 
Antal undersköterskor i kommunen
Drygt 1 000

 

  • Report errors on page

    For other questions to the municipality, please use this form.

    * Mandatory if you want a reply

    What you send to the municipality becomes common record.