Peter, transportchef

Peter får kommunen att rulla smidigt. På dagarna koordinerar han 567 fordon på kommunens vägar. På kvällarna 11 spelare på en fotbollsplan. Möt Peter Lindgren, chef för fordons- och transportservice samt fotbollstränare i Kiaby IF.

Peter Lindgren chef för fordon och transportservice och bor i Kristianstad. Han har jobbat snart två år i kommunen.
Peter Lindgren chef för fordon och transportservice och bor i Kristianstad. Han har jobbat snart två år i kommunen.

Sedan årsskiftet är Peter Lindgren chef för fordon och transportservice, en ny enhet inom avdelningen gemensam service, som ingår i kommunledningskontoret. I enheten ryms 27 medarbetare och hela 567 fordon.

– Vi utför servicetjänster och administrerar alla kommunens fordon som väger upp till 3,5 ton. Där ingår upphandling, inköp och avyttring av fordon. Vi har också en tät dialog med våra förvaltningar och ser till att fordonen nyttjas så optimalt som möjligt.

De flesta av enhetens fordon är personbilar, men även skolbussar ingår i fordonsparken. I vår kommun rullar varje dag 17 skolbussar som ser till att över 2 000 elever tar sig fram på ett säkert sätt.

Vill förenkla och förbättra

Att administrera skolskjutsen är en av många viktiga uppgifter som faller på Peter och hans medarbetare. Just viljan att förenkla och förbättra livet för kommunens invånare var en de av största anledningarna till varför Peter valde att börja arbeta på kommunen, efter 31 år på Postnord.

– Jag är född och uppvuxen i kommunen och att få jobba här, i en chefs- och ledarroll, har alltid stått högt upp på önskelistan. Det känns bra att kunna bidra med något till sin hemkommun och att göra vardagen enklare för dem som bor här.

Stort fotbollsintresse

När Peter inte administrerar skolskjutsar eller planerar för nya fordonsinköp är det fotboll som gäller. Intresset har funnits sedan barnsben. På frågan om han har något favoritlag svarar han blixtsnabbt.

– Aston Villa! Jag hållit på dem sedan jag var sju år gammal. Jag var då hemma hos en kompis och tittade på Tipsextra och hans pappa hejade på dem. Jag gillade deras tröjor i vinrött och ljusblått och på den vägen är det. Jag brukar säga att ”du väljer inte Aston, Aston väljer dig ”.

Genom åren har det blivit många resor till Birmingham och arenan Villa Park. I pandemitider får dock Englandsresorna stryka på foten, men fotbollsintresset är minst lika närvarande. Sedan två år tillbaka är Peter seniortränare i fotbollslaget Kiaby IF. Ett lag han delar med inte bara en, utan två söner.

– Jag är huvudtränare, min yngste son är assisterande tränare och min äldste son spelar i laget. Det är väldigt kul att kunna dela intresset med dem och få så mycket kvalitetstid tillsammans.

  • Report errors on page

    For other questions to the municipality, please use this form.

    * Mandatory if you want a reply

    What you send to the municipality becomes common record.