Madlen, vaktmästare

Madlen kopplar alltid på ett leende. På dagarna koordinerar hon fakturor, brev och digitala möten. På kvällarna läxor, gympapåsar och middagar. Möt vaktmästaren Madlen Tillman som fungerar som spindel i nätet – så väl hemma i villan i Norra Strö som jobbet i rådhuset.

Madlen är 32 år och bor i Norra Strö. Hon har jobbat i fyra år i kommunen.
Madlen är 32 år och bor i Norra Strö. Hon har jobbat i fyra år i kommunen.

Sedan tre år tillbaka arbetar Madlen Tillman som vaktmästare i Rådhus Skåne i Kristianstad. Tillsammans med fyra andra kollegor ser hon till att det dagliga arbetet flyter på som det ska och att alla som jobbar i huset har vad de behöver.

– Service är min främsta uppgift. Det handlar inte så mycket om att skruva i handtag eller byta glödlampor, utan det är mer administrativa uppgifter. Jag sköter alltifrån klädbeställningar till postutdelning och ser även till att livesändningen av kommunfullmäktige fungerar som den ska, säger Madlen.

Tekniska problem

Att hjälpa till med livesändningar och digitala möten har blivit allt vanligare i Madlens jobb sedan pandemins utbrott. Vanligtvis sitter över 700 personer i Rådhuset vid Stora Torg, men nu är knappt 100 människor på plats i huset då de flesta arbetar hemifrån.

– Trycket på webbmöten har ökat och det är fler som behöver hjälp med den tekniska utrustningen. Jag är egentligen ingen teknisk person men lär mig med tiden, till slut brukar jag lösa de flesta problem.

Att Madlen brinner för service och att hjälpa andra är tydligt. Uppgifterna i Rådhuset varierar men oavsett om det handlar om att starta upp ett Skype-möte, rodda en stor utskrift eller möblera om inför ett event, tar hon sig an uppgiften med ett stort leende.

Vill stanna i kommunen

Det är variationen i jobbet som gör att Madlen trivs och hon gillar att det ständigt kommer nya oväntade utmaningar att hugga tag i. Att leda och koordinera kommer naturligt för 32-åringen som i framtiden drömmer om att arbeta som samordnare eller arbetsledare – självklart inom kommunen.

– Idén som en del har om att kommunen skulle vara en tråkig arbetsgivare tycker jag är gammal och förlegad. Här har man alla möjligheter att växa och arbeta sig uppåt. På kommunen finns en massa spännande roller för mig att utvecklas inom.

Nyckelperson

Madlen beskriver sig själv som en nyckelperson som under hela sitt liv har varit bra på att hålla ihop saker och ting. Idag är det främst familjens liv som hon koordinerar. Med en sambo, tre barn och gammelkatten Sigge, finns det en hel del att hålla ordning på.

– Det är träningar, läxor och middagar som ska hinnas med. Alla har sitt på olika håll så det gäller att få det att fungera. Familjen och barnen är mitt största fokus, någon annan hobby hinns inte riktigt med just nu, säger hon och skrattar.

  • Report errors on page

    For other questions to the municipality, please use this form.

    * Mandatory if you want a reply

    What you send to the municipality becomes common record.