Frågor om ansökan till feriearbetet
Här hittar du information som rör ansökningen till feriearbetet. Tänk på att det kan komma in enstaka arbetsplatser under ansökningstiden så titta gärna in i slutet av ansökningstiden för att se samtliga platser.
E-services
Common questions
-
Vem kan söka feriearbete?
Alla som fyller 17 eller 18 år och folkbokförd i Kristianstads kommun.
-
-
Jag skrev fel i ansökan, kan jag ändra själv?
Du kan själv ändra dina personuppgifter via Mina sidor i Ferieplatsen.
Under ansökningstiden kan du även ändra dina önskemål av feriearbetplats.
-
-
Hur stor är chansen att jag får feriearbete?
Platserna lottas ut, men avsteg kan göras för ungdomar som är prioriterade. Ett slumpmässigt urval via datasystemet avgör vilka som får erbjudande om feriearbete. Du som inte får ett erbjudande i första skedet kommer med på reservlistan.
-
-
Har jag större chans att få feriearbete om jag väljer flera arbetsplatser?
Nej. Men Ju fler platser du söker desto större möjlighet har du att få vara där du vill. Platserna fördelas genom slumpmässigt urval inom alla de arbetsområden som du kryssat för.
-
-
Hur ansöker jag?
Ansökningstiden för feriearbete är mellan 15 mars - 4 april. Du ansöker via e-tjänsten som du hittar https://kristianstad.ferieplatsen.se/Registrering när det är dags att söka.
-
-
Jag bor varannan vecka i Kristianstad. (t.ex. vid delad vårdnad). Kan jag söka?
Du måste vara folkbokförd i Kristianstads kommun för att kunna söka och få ett feriearbete.
-
-
Måste jag ha tidigare erfarenhet?
Nej, inga tidigare erfarenheter behövs. Men skriv gärna i ansökan vad du tycker om att göra och är bra på!
-
-
Hur lång period kommer jag att arbeta?
Feriearbetet är på 2 veckor och du jobbar 7 timmar om dagen.
Röda dagar som midsommarafton arbetar du inte.
-
-
Behöver jag gå med i facket?
Nej, du behöver inte gå med i facket. Men har du har problem på din arbetsplats är du välkommen att kontakta oss på 044-13 69 61.
-
-
Hur skaffar jag utdrag ur belastningsregistret?
Utdrag ur belastningsregistret för skola- och barnomsorg måste du beställa via Polismyndigheten. Ansök med Bank-ID eller fyll i blanketten och skicka den till Polisen. Svaret från Polisen måste du komma och visa upp för oss på Matchningsgruppen på Artillerivägen 3, i Norra Åsum. Du kan åka buss nr 4 till hållplats Wendesgymnasiet. Vi finns på andra våningen. Det räcker inte att skicka intyget med posten, utan du måste själv komma och visa upp papperet senast den 23 maj.
OBS! Tänk på att det kan ta tid att få utdraget så beställ det så fort som möjligt, gärna redan när du anmäler ditt intresse.
-
-
Vad är belastningsregistret för något?
Belastningsregistret innehåller uppgifter om den som fått straff för brott och som är skäligen misstänkt för brott. Alla som ska jobba med barn och ungdomar måste kunna visa att de inte har gjort sig skyldiga till vålds- eller sexualbrott. Avsikten är att öka tryggheten för barnen.
-
-
Vad ska jag göra med registerutdraget?
Svaret från Polisen måste du komma och visa upp för oss på Matchningsgruppen på Artillerivägen 3, i Norra Åsum. Du kan åka buss nr 4 till hållplats Wendesgymnasiet. Vi finns på andra våningen. Det räcker inte att skicka intyget med posten, utan du måste själv komma och visa upp papperet senast den 23 maj.
-
-
Måste jag verkligen ha utdrag ur belastningsregistret?
Ja det måste du om du vill ha jobb. Som feriearbetare kan du i ditt jobb komma i kontakt med barn och ungdomar. Lagen kräver att alla som jobbar med barn har hämtat utdrag ur belastningsregistret som visar att de inte har gjort sig skyldiga till vålds- eller sexualbrott.
-