Feriearbete

Genom våra feriearbetesplatser 2021 hoppas vi att du som är ung får en inblick i arbetslivet. Detta kanske hjälper dig när du ska välja yrke i framtiden. Som arbetsgivare vill vi visa vår breda verksamhet. Kanske väljer du att så småningom arbeta inom den kommunala verksamheten.

Steg 1

Du som är född 2003 och 2004 och folkbokförd i Kristianstads kommun  kan ansöka om 2 veckors feriearbete under sommaren. Ansökan är öppen 15 mars - 4 april.

Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd, eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd för att bli anställd.

Har du en skyddad identitet måste du göra din ansökan på telefon 044-136961.

Ansökan

Steg 2

Du måste ansöka om ett utdrag ur från belastningsregitret som heter "Begäran om utdrag för Förskoleverksamhet/..." och skicka till adressen som står på ansökan. Tänk på att det tar ca 2 veckor att få det från polisen. Svaret från Polisen ska skickas till vår postadress eller lämnas på vår besöksadress som står i kontaktfältet här på sidan senast den 2 juni.

Blankett - Arbete i skola, förskola eller barnomsorg

Steg 3

Erbjudande av feriearbete kommer att skickas ut i slutet av april genom e-post. Då kan du logga in på Mina sidor och svara på ditt erbjudande. Får du inget erbjudande i första omgången så hamnar du på vår reservlista och har möjlighet att bli erbjuden ett feriearbetare lite senare.

Mina sidor

Steg 4

Om du får ett feriearbete så ska du anmäla in ditt bankkonto till Nordea för att få din lön insatt. Arbetsgivarnummer är 630610. Har du anmält ditt konto till Nordea vid ett tidigare tillfälle behöver du inte göra det igen.
Lönen är 70kr/h inklusive semesterersättning.

Kontoanmälan Nordea

Steg 5

När du tackat Ja till ditt erbjudande får du ett mail som innehåller bland annat din närvarorapport. Denna ska skrivas ut och tas med till din arbetsplats. När feriearbetet är slut så ska närvarorapporten fyllas i, skrivas under och skickas till oss till adressen som står på rapporten.

Perioder sommaren 2021

  • Report errors on page

    For other questions to the municipality, please use this form.

    * Mandatory if you want a reply

    What you send to the municipality becomes common record.