Sommarföretag

Visst låter det coolt att kunna säga att du har drivit företag under sommarlovet? För dig som är född 2007, 2008 eller 2009 finns nu möjlighet att prova på att starta och driva ett eget företag under sommarlovet.

Sommarföretag

Visst låter det coolt att kunna säga att du har drivit företag under sommarlovet?

Nu vill vi ge dig chansen att vara din egen chef i sommar!

För dig som är född 2007, 2008 eller 2009 och bor i Kristianstads kommun, finns nu möjlighet att prova på att starta och driva eget företag under sommarlovet.

Varför ska jag söka?

Du får världens bästa möjlighet att prova på att vara egen företagare med en utbildningsvecka i företagande, tillgång till handledare, ett startkapital och busskort för att kunna förflytta dig till aktiviteter. Du träffar nya vänner och får lära dig många nya roliga och nyttiga saker.

Datum för aktiviteter 2023 presenteras senare. Du som erbjuds att delta i Sommarföretag måste ha möjlighet att vara med på dessa dagar.

Under utbildningsdagarna får du lära dig hur det är att driva företag, lära känna övriga deltagare och jobba kreativt för att få fram bra idéer. Efter utbildningsdagarna driver du eget företag under sommarlovet!

Varför ska jag söka?

Du får världens bästa möjlighet att prova på att vara egen företagare!

Du får en utbildningsvecka i företagande, tillgång till handledare, ett startkapital och busskort för att kunna förflytta dig till aktiviteter. Du träffar nya vänner och får lära dig många nya roliga och nyttiga saker. Du får ett startkapital och du får ett fint diplom vid avslut som du kan använda när du ska söka jobb eller praktik.

Hur går det till?

Kanske har du haft lite olika projekt under dina sommarlov? Som att vara hundvakt när grannen åker på semester eller hjälpa andra med gräsklippning. Du kanske har sålt nybakade frallor i sommarstugeområdet eller glass på stranden, erbjudit cykelservice eller barnpassning.

Då är du redan en affärsidé på spåret och vi ger dig chansen att göra något mer av dina projekt som kan ge en fin lön under sommarlovet. Dessutom kommer du få lära dig en massa om att driva eget företag.

Hur tiden när du ska driva ditt företag används bestämmer du själv. Du kan sprida ut den under hela lovet, jobba intensivt under några dagar eller veckor. Det är du som är chefen!

Hur och när ansöker jag?

Fyll i formuläret:   Vill du bli sommarföretagare? (skanenordost.se)

Har du frågor?

Välkommen att kontakta Sissi Sturesson på näringslivsenheten via telefon 044-132941 eller på sissi.sturesson@kristianstad.se


Report errors on page

For other questions to the municipality, please use this form.

* Mandatory if you want a reply

What you send to the municipality becomes common record.