Guldjubel

Guldjubel ska hedra den handlingskraft och företagsamhet som finns. Det är en kväll där människorna och företagen som skapar kommunens framtid ska hamna i strålkastarljuset och hyllas för sina insatser.

Med anledning av pandemin kommer Guldjubel 2021's respektive priser att delas ut vid tillfällen utspritt över hela året som kommer visas digitalt på www.guldjubel.se

Huvudsyftet med Guldjubel är att hylla våra näringslivshjältar och ge ytterligare uppmärksamhet till de näringslivspris som delas ut i kommunen.

Vinnare 2021

 

 

Årets Guldambassadör: Lasse Stefanz

Årets Företagare: Mose Bil & Lack AB

Årets Nyföretagare: David Jönsson och Robert Volmer, Rodda Ledningskonsulter AB

Årets Guldäpple: Högskolan Kristianstad

Årets Uppstickare: Bejco och Kjellsa Reklambyrå

Årets UF-Företag: Wash UF

Henriks Stipendium: Skapadesign UF

Årets Guldpenna: Johanna Gullbrandsson och Ludvig Löfkvist Andersson

På hemsidan finns filmer från respektive pris, där kan man ta del av nomineringstext och intervjuer med de lyckliga vinnarna: Guldjubel

Vinnarna 2020

Årets guldambassadör: Ålagille

Bara ordet lockar fram smaker, dofter och känslor hos alla som någon gång har varit med. Ett ålagille är inte vilket kalas som helst. Det är en genuin, skånsk tradition som bara kan upplevas i höstmörkret vid Hanöbukten.

Sedan 2015 är Ålarvet på Ålakusten enligt Unescos konvention erkänt som ett immateriellt kulturarv.
De verkliga arvtagarna och kulturbärarna hittar vi i kustens ålabodar. Där bjuder de inte bara på rökad, kokad, luad och stekt ål, utan framför allt på sig själva. Med skrönor, skratt och skånsk gästfrihet skänker de sina besökare upplevelser för alla sinnen.

Till Årets Guldambassadörer 2020 vill Kristianstads kommun utnämna Revhaksboden, Nilsaboden, Gropaboden, Lotteriboden, Tvillingaboden, Frisebodaboden och Holmaboden för att de genom sina ålagillen för ett ovärderligt kulturarv vidare och visar ett värdskap i världsklass.

Årets företagare: Dan Samuelsson Wikan Personal

Företaget grundades i maj 2011 med en vision om att vara det kvalitetsledande bemannings- och rekryteringsföretaget.
Verksamheten har från start expanderat till att 2019 omfatta en koncern med 10 bolag, kontor i bland annat Kristianstad och Stockholm.
Verksamhet bygger på att finnas nära till hands för att alltid tillgodose bra service både för kunder och anställda.
Lokalt fokus är en självklar komponent, vilket tillför ökad sysselsättning i de orter som verksamheten finns.

Årets nyföretagare: Butik Retroaktiv

Framgången i samverkan med andra företagare och ert hållbarhetstänk är en lysande röd tråd i företaget. Detta kombinerat med all den kunskap ni besitter gör att kunder långt utanför Sveriges gränser hittar till Butik Retroaktiv i Kristianstad. På ett snyggt och stilfullt vis fångar ni dåtidens mode i möbler och design rakt in i nutidens hem!

Årets guldäpple: Exakta/Duffy

Årets vinnare av ’Guldäpplet’ har tagit fram en kampanj som andas framtid och som fått ett imponerande genomslag med stor räckvidd. Snyggt, modernt och kul med ’edge’, där en distinkt ljudlogga spelar en av huvudrollerna. Kampanjen sätter produkten i centrum och lyfter varumärket Duffy, potentialen att locka nya segment är stor.

Årets uppstickare: Upplev Vattenriket/Infab kommunikation

Med utmärkelsen ’Årets uppstickare’ vill vi uppmärksamma små galna idéer, nya grepp och nytänkande i den lilla skalan. Video och rörlig media har de senaste åren väckt mycket uppmärksamhet och årets vinnare utnyttjar verkligen film maximalt. Tilltalande och vackert: lusten att besöka och upptäcka mer av Vattenriket är väckt!

Årets magnet: Bäckaskogs slott

Vinnaren har under många år arbetat med besöksnäringen i vid bemärkelse. Man har genom sitt fina värdskap, sin goda mat i sin unika miljö skapat en fantastisk mötesplats för både besökare och kommuninvånare. Med fingertoppskänsla ordnar man bröllop, studentbaler och andra festligheter som varvas med konferenser och andra möten i vardagen. Som bevis för sin förmåga har man också vid flera tillfällen stått som värd för Stjärnorna på slottet i SVT och på så sätt visat upp vad både slottet och Kristianstad har att erbjuda. En verkligt fin Orange magnet!

Årets ledartalang: Gustav Eriksson, Malmsten

Med sin personlighet, sin nyfikenhet och vilja att lära nytt visar Gustav stor potential. Genom detta pris har Gustav stora möjligheter att ytterligare utvecklas som person för att framgångsrikt ta sig an en framtida ledarroll. Vi ser också att Gustav har förmågan och modet att med utbildningens hjälp på många sätt omgående bidra till verksamhetens utveckling

Årets guldpenna: Frida och Hanna Johansson

Författarnas egna intresse för träning i olika former gav ämnet för uppsatsen som fokuserar på fysisk aktivitet bland revisorer och försöker förklara om detta kan lindra den stressiga arbetsmiljö som revisorer befinner sig i. Fysisk aktivitet är ett högaktuellt ämne men i mindre omfattning studerat i revisionsbranschen. Studien bekräftar det som tidigare studier funnit, dvs att revisorer arbetar inom en bransch men ojämn och i perioder hög arbetsbelastning och tidspress vilket leder till arbetsrelaterad stress. Man finner vidare att revisorer inte är särskilt fysiskt aktiva, men att revisorer som är fysiskt aktiva är mindre stressade. Studiens bidrag blir därmed att man inom revisionsbranschen bör arbeta mera aktivt för att öka den fysiska aktiviteten vilket kan leda till lägre stress hos revisorerna vilket i sin förlängning är positivt för såväl branschen som den enskilde individen.

Arrangörer av Guldjubel:

Nyföretagarcentrum Kristianstad, Företagarna Kristianstad, Marknadsföreningen nordost Skåne, Kristianstads kommun, Krinova incubator & science park, Sparbanken skåne, Högskolan Kristianstad och Kristianstad – Orangea staden.

  • Report errors on page

    For other questions to the municipality, please use this form.

    * Mandatory if you want a reply

    What you send to the municipality becomes common record.