Näringslivsnytt

Det händer mycket i Kristianstads kommuns näringsliv. Med Näringslivsnytt vill vi berätta lite om vad som händer, stort som smått.

2021 – ett ombytligt år

År 2021 blev ett år där pandemin höll kvar sitt grepp om oss, men där samhället också öppnades upp under delar av året. Utmaningarna för näringslivet har varit fortsatt stora och samtidigt har vi lärt oss mycket av 2020 och dess snabba omställningar.

I Kristianstad hade vi trots allt mycket att glädjas åt under året som gick.

 

Under våren 2021 blev nog de flesta experter på digitala nätverksträffar och när våren sedan kom och samhället började öppnas upp, kunde vi sakta men säkert växla över till fysiska möten och träffar.
Vi började så smått komma igång med våra fysiska företagsbesök.

Under vårens andra halva blev Kristianstads kommun utsett till årets UF-kommun, ett kvitto på att vårt arbete med våra ungdomar tillsammans med näringslivet har gett gott resultat.

Under 2020 och 2021 har vi satsat på att öka samarbetet med Kristianstad högskola och vi har för ambition att söka till årets student 2023/2024.
Dialogen med högskolan har fortsatt kring deras önskan om att etablera sig i city.

Den återkommande näringslivsgalan Guldjubel ställde om och ett pärlband av vinnaren presenterades under hela året. Årets Guldambassadör som utses av Kristianstads kommun blev Lasse Stefanz.

I juni månad fick vi besök av Greater Copenhagen som visar ett stort intresse för Malmberg i Yngsjö och deras teknik, samt att de besökte Absolut Home.
Vårt samarbete har utökats under 2021 tillsammans med Krinova science park.

Sommaren bjöd på mycket turism tillsammans med hemester i kommunen och besöksnäringen blomstrade.
Dessvärre fortsatte pandemin att gäcka våra lokala stora evenemang och Åhus Beachhandboll tvingades ställa in i år igen.
En ny aktör entrade vår evenemangsstrand i Åhus, Slow down Beachvolley under tidig sommar som sedan rundades av med WM i Karting på Åsum och Creekhouse Ladies Open, på Kristianstad Golfklubb i Åhus.

Under tidig höst var vårt samhälle fullt öppet och näringslivet stod sig bra i Kristianstads kommun.
Antalet konkurser har hållt sig inom rimliga gränser utifrån rådande situation och antal nystartade företag har fortsatt att öka.
Under 2021 såg vi också att vi ökade i antal IT-företag, vilket är glädjande med branschförstärkning.

Vår stadskärna har under året fyllts på med näringsidkare och antalet tomma lokaler minskar, under senare delen av hösten meddelades det att en isbana kommer att sättas upp på Stora torg från 1 advent, i syfte att föreningar skulle kunna ha försäljning i bodarna, att besökare ska komma in till city samt att öka möjligheten för alla att kunna få prova på skridskoåkning.
 

 I slutet av året presenterade Gårdfisk sitt samarbete med Scan, som ska satsa på fiskprodukter i sitt sortiment, vilken spännande nyhet.
Kristianstads kommun fortsätter att vara starka inom Livsmedelsindustrin.

Nu tackar vi 2021 och ser framemot 2022!

Händer det spännande saker också på ditt företag eller på din ort? Hör av dig till oss och berätta!

 

 

 

 

 

 

 

Report errors on page

For other questions to the municipality, please use this form.

* Mandatory if you want a reply

What you send to the municipality becomes common record.