Fakta om näringslivet

Kristianstads kommuns näringsliv är dynamiskt. Våra större branscher är bland annat livsmedelsproduktion, detaljhandel och byggföretag.

Vimmel på Näringslivsdagen
Vimmel på Näringslivsdagen

Fakta om näringslivet i Kristianstad

Kristianstad är Skånes till ytan största kommun. Här bor drygt 86 700 invånare, varav cirka 46 000 i centralorten. Kristianstad ingår i nätverket Skåne Nordost samt är en naturlig del av Öresundsregionen och samarbetet Greater Copenhagen. Denna region har stark tillväxt och anses av många vara en av de mest kreativa regionerna i världen.

Många av de ca 9 000 företag i Kristianstads kommun är små. Ensamföretagarna utgör 67 procent medan 23 procent av företagen har mellan en till nio anställda. 10 procent av företagen har tio eller fler anställda. Näringslivet präglas av livsmedelsproduktion, tjänsteföretag, byggföretag och detaljhandel.

Näringslivsfakta om Kristianstads kommun 2022

Improvera AB har sammanställt statistik och diagram om näringslivet i kommunen.

På Allabolag hittar du alla etablerade företag i Kristianstads kommun. Sök på företagsnamn eller bransch. Det går också bra att kontakta oss om du behöver mer information.

Företagsbesök

Vi tycker det är viktigt att möta dig som företagare. Besöken ökar vår kunskap och förståelse för företagens villkor och förutsättningar. Runt 200 besök per år brukar det bli. I mötet får vi höra om vilka förväntningar det finns på oss som kommun. 

 

Report errors on page

For other questions to the municipality, please use this form.

* Mandatory if you want a reply

What you send to the municipality becomes common record.