Skånestafetten genom Kristianstads kommun 17-20 maj

Updated:Monday, May 17, 2021 5:45 PMArchived

Idag lämnade representanter från Hörby kommun över stafettpinnen till Kristianstads kommun utanför naturum Vattenriket. Pierre Månsson och Karin Magntorn berättade om att fler ger sig ut för att upptäcka ny rekreationsområden i sin hemkommun och att ute nu är det nya inne.

Pierre Månsson (L), kommunalråd i Kristianstads kommun, tar emot stafettpinnen i form av en cykelpump av kommunalrådet i Hörby kommun, Cecilia Bladh in Zito (SD).
Pierre Månsson (L), kommunalråd i Kristianstads kommun, tar emot stafettpinnen i form av en cykelpump av kommunalrådet i Hörby kommun, Cecilia Bladh in Zito (SD).

Efter överlämningen fick deltagarna prova på att fiska och skåda fågel vid Kanalhuset och fiskebryggan. Representanter från Sportfiskeföreningen Peshku och Nordöstra Skånes Fågelklubb var på plats och tog hand om deltagarna.

Nu ska stafettpinnen, i form av en cykelpump, under tre dagar ta sig vidare genom Kristianstads kommun. Föreningarna Näsby/Österslövs Scoutkår och Svenska Turistföreningen hjälper till att transportera stafettpinnen genom att paddla och cykla delar av sträckan. Kommunens medarbetare cyklar, lagar fika på stormkök och testar skogsbad. Allt för att inspirera och uppmärksamma vilken stor variation vi har av rekreationsområden och hur man kan uppleva dem. Torsdagen den 20 maj lämnar vi över stafettpinnen till Bromölla kommun i naturreservatet Näsums bokskogar.

För mer information om Skånestafetten och sträckan, se länkarna under relaterad information.

Följ gärna Skånestafetten på Instagram #skånestafetten och #vattenriket

  • Report errors on page

    For other questions to the municipality, please use this form.

    * Mandatory if you want a reply

    What you send to the municipality becomes common record.