Scouter har planeringshelg på fältet i Norra Åsum

Wednesday, May 25, 2022 12:00 PMArchived

Under Kristihimmelsfärdshelgen har scouterna planeringsläger i Norra Åsum. Det är planeringsorganisationen för Jamboree22 som är på plats med 150 funktionärer för att planera detaljerna i det stora lägret som äger rum den 30 juli till 6 augusti i sommar.

Mer än 11 000 scouter och funktionärer kommer till evenemangsområdet i Norra Åsum mellan den 30 juli och 6 augusti. De ska vara med på en så kallad jamboree, ett stort scoutläger. Deltagarna är främst från Sverige, men det kommer också internationella gäster.

Före själva jamboreen kommer funktionärer att förbereda området och sätta upp större tält och infrastruktur. Under Kristihimmelsfärdshelgen är till exempel 150 funktionärer på plats för att planera sina ansvarsområden under jamboreen.

Jamboree22 arrangeras på Kristianstads nya evenemangsområde i Norra Åsum på betesmarken söder om Wendesgymnasiet. Tidigare scoutläger i Kristianstad har varit på Rinkabyfältet, men den här gången väljer Scouterna tillsammans med Kristianstads kommun fältet i Norra Åsum i stället.

  • Report errors on page

    For other questions to the municipality, please use this form.

    * Mandatory if you want a reply

    What you send to the municipality becomes common record.