Provjobb för unga i kommunen

Updated:Wednesday, August 18, 2021 11:17 AMArchived

Har du nyligen gått ut gymnasiet och är osäker på vad du vill jobba med i framtiden? I höst kan du under ett par månader provjobba inom ett yrke i kommunen. Ansök senast den 20 augusti för att få chans till både nyttiga erfarenheter och lön.

En vuxen och två barn i klassrum.
Kanske du vill provjobba i en skola? Annars kan du exempelvis få jobba på ett äldreboende, på en ekonomiavdelning eller på ett vaktmästeri.

Provjobben är en del i regeringens satsning på jobb för unga. I Kristianstads kommun kan ett 20-tal unga få provjobba i höst. Jobbet kan vara på heltid eller på deltid för den som ska läsa in fler ämnen för att bredda sin högskolebehörighet.

Ungdomar som har slutfört gymnasiet  i år eller förra året och är nyfikna på att arbeta inom ett kommunalt yrke kan söka ett arbete under cirka två månader på någon av kommunens förvaltningar. 

Anställningen ger en chans att prova på jobb inom skola, omsorg, administration eller praktiskt arbete. Arbetet kan även kombineras med studier för dem som vill läsa in ytterligare behörighetsämnen för att kunna söka till högskolan. Genom att erbjuda ungdomarna anställning under kortare tid hoppas kommunen inspirera fler att vilja arbeta och utbilda sig inom kommunala yrkesområden. 

Mer information och ansökningsformulär hittar du på sidan Lediga jobb i kommunen under rubriken Jobb för unga. Ansökningstiden har förlängts till den 20 augusti. Missa inte chansen!

 

  • Report errors on page

    For other questions to the municipality, please use this form.

    * Mandatory if you want a reply

    What you send to the municipality becomes common record.