Näringslivschefen söker dialog om företagsklimatet

Friday, October 9, 2020 9:53 AMArchived

Nyfikenheten är en av de mer utmärkande egenskaperna för kommunens nya näringslivschef Tina Gunnarsson. Efter de motstridiga mätningarna av kommunens företagsklimat söker därför Tina en öppen dialog med det lokala näringslivet.

Näringslivschef Tina Gunnarsson vill ha kontakt med de lokala företagarna om företagsklimatet i kommunen.
Näringslivschef Tina Gunnarsson vill ha kontakt med de lokala företagarna om företagsklimatet i kommunen.

I Svenskt Näringslivs ranking av företagsklimatet hamnar Kristianstad på 191 plats bland Sveriges 290 kommuner. Samtidigt ligger Kristianstad i topp (15:e plats bland alla kommuner) i den undersökning som möter kundnöjdheten hos de företag som haft ärenden i kommunen.

-           Det här gör mig konfunderad. Hur kan det skilja så mycket mellan två undersökningar av samma sak? Jag har en dubbel känsla som får mig att vilja gå till botten med hur det faktiskt ligger till. Visst, jag vet att de företag som svarar på Svenskt Näringslivs enkät inte behöver ha haft någonting med kommunen att göra – men vad är det som gör att bilden av kommunen är så negativ? undrar Tina Gunnarsson, som nu gärna vill komma i kontakt med kommunens företagare:

-          Ni får gärna ringa mig, maila mig, eller fylla i det formulär som vi lagt upp på hemsidan. Oavsett om synpunkterna är negativa eller positiva är de en viktig del i vårt arbete att utveckla kommunens verksamhet i en positiv riktning, förstärka det som görs bra och höja vår lägstanivå, säger Tina.

Här når du Tina Gunnarsson:
Telefon: 044 - 13 55 92
E-post: tina.gunnarsson@kristianstad.se

Fyll i formulär

  • Report errors on page

    For other questions to the municipality, please use this form.

    * Mandatory if you want a reply

    What you send to the municipality becomes common record.