Kronprinsessparet på digitalt besök i Kristianstad

Wednesday, April 21, 2021 4:57 PMArchived

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel landade på onsdagen i Kristianstad på sin digitala resa genom Sverige. Videosamtalet med kommunalrådet Pierre Månsson rörde sig mycket omkring barns och ungas situation under pandemin.

Skärmbild av kronprinsessparet framför kommunalrådet
Kommunalrådet Pierre Månsson fick ett trevligt samtal med prins Daniel och kronprinsessan Victoria på onsdagseftermiddagen.

Kronprinsessparet gör digitala besök i flera av landets kommuner under den pågående pandemin. På onsdagseftermiddagen var Pierre Månsson inbjuden till ett samtal.

– Det blev ett bra samtal, där vi uppehöll oss mycket kring barn, ungdomar och föreningsliv. Kronprinsessparet visade stort intresse och stor uppskattning för hur vi lyckades hålla igång läger, sommarlovsaktiviteter och feriejobb förra året, när så många andra kommuner drog ner eller ställde in, säger Pierre Månsson.

Samtalet handlade givetvis till en del om de utmaningar som pandemin har inneburit för kommunen, inte minst inom äldreomsorgen. Efter sina samtal med kommunalråd i ett stort antal kommuner är kronprinsessan Victoria och prins Daniel väl insatta i de svårigheter som kommunerna har haft att hantera.

– Jag berättade om den tvärpolitiska överenskommelsen som vi gjorde i vår kommun och hur den har underlättat beslutsfattandet om åtgärder i pandemin, säger Pierre Månsson

Mest intensivt blev samtalet när det kom in på barn, idrott och föreningsliv och om saknaden efter idrottsevenemang och ungdomscuper.

Kronprinsessan ville också gärna höra mer om vad som händer i Kristianstads vattenrike, som hon själv har besökt, och om scouternas uppskjutna jamboree, där hennes far kungen har ett starkt engagemang.

Pierre Månsson fick också svara på frågor om näringslivet, bostadsbyggandet och Kristianstads utveckling.

– Jag hälsade förstås kronprinsessparet välkomna till Kristianstad efter pandemin, men det gör nog alla, så vi får se när de hinner hit, säger Pierre Månsson.

 

  • Report errors on page

    For other questions to the municipality, please use this form.

    * Mandatory if you want a reply

    What you send to the municipality becomes common record.