Kommundirektör Christel Jönsson går i pension

Wednesday, June 24, 2020 11:36 AMArchived

Kristianstads kommuns kommundirektör Christel Jönsson går i pension den 30 april 2021. Nu inleds rekryteringen av hennes efterträdare.

Kommundirektör Christel Jönsson går i pension den 30 april 2021. Nu inleds rekryteringen av hennes ersättare.
Kommundirektör Christel Jönsson går i pension den 30 april 2021. Nu inleds rekryteringen av hennes ersättare.

Christel Jönsson kan se tillbaka på en lång karriär i kommunal verksamhet. Christel började sin bana i Kristianstads kommun redan 1978, då som biträdande föreståndare på Allögården och på Hammarshemmet. Karriären fortsatte såväl inom den privata sektorn som inom omsorgsförvaltningen i kommunen, där hon var chef mellan åren 1999-2003. Efter några år med uppdrag i andra kommuner, bland annat som kommundirektör i Ystad, tillträdde Christel tjänsten som kommundirektör i Kristianstad våren 2015.

– Christel är oerhört uppskattad och hon gör ett mycket bra arbete för Kristianstad. Att hitta hennes ersättare är en process som måste få ta tid och vi är tacksamma över att Christel har gett oss sådan god framförhållning, säger Peter Johansson (M), kommunstyrelsen ordförande.

Rekryteringen av en ny kommundirektör kommer nu att påbörjas.

– Det har varit en förmån att leda arbetet i min hemkommun. Kristianstad ligger mig oerhört varmt om hjärtat och jag har haft sex fantastiska år som kommundirektör här. Nu ser jag fram emot att ägna tid åt min familj och inte minst mina barnbarn och min mor. Men än är det flera månader kvar och jag ser fram emot att färdigställa många processer och ärenden fram till dess, säger Christel Jönsson, kommundirektör.

  • Report errors on page

    For other questions to the municipality, please use this form.

    * Mandatory if you want a reply

    What you send to the municipality becomes common record.