Grattis till medaljen KDFF

Updated:Tuesday, November 17, 2020 6:23 PMArchived

Efter sin bästa säsong genom tiderna tog fotbollsspelarna i Kristianstads DFF hem tredjeplatsen i damallsvenskan. Vilket annat år som helst skulle laget ha firats och hyllats av stolta supportrar under festliga former. Nu blev det gratulationer från kommunen på en ödslig arena.

Damfotbollsspelare på fotbollsarenan.
Med några värmande ord från kommunalrådet Pierre Månsson (L) och en applåd från kulturnämndens ordförande Lena Ohlsson (M) tackades KDFF-spelarna för sin fina insats i damallsvenskan.

Trots alla motgångar och svårigheter för elitidrotten denna coronadrabbade säsong har spelarna i KDFF hållit modet uppe. Inför tomma läktare, men en engagerad TV-publik, har laget spelat fotboll av högsta klass. Det ledde till en en tredjeplats i damallsvenskan - den bästa placeringen hittills.

Insatsen borde ha fått alla stolta hemmasupportrar att samlas och ge tjejerna den hyllning de är värda, men smittrisk och restriktioner sätter stopp. På tisdagens träning fick de i alla fall en uppvaktning i liten skala från Kristianstads kommun. 

Blommbukett med kort Fantastiskt jobbat. Vi är stolta över er./Kristianstads kommun
Alla spelare och ledare fick ta emot en blomma från Kristianstads kommun.

Kommunalrådet Pierre Månsson uttryckte den stolthet som han och alla andra supportrar känner.

- Det har varit så roligt att se er spela och ni har gjort ett fantastiskt resultat, som ni har all anledning att glädjas över. Egentligen är inte det viktiga om ni kommer etta, tvåa, trea eller fyra. Det viktiga är att ni år efter år håller en hög nivå och kämpar väl i damfotbollens högsta serie. Ni är fantastiska förebilder och ska verkligen känna er stolta, sa han.

KDFF:s lag med blombuketter framför
Även om läktarna gapade tomma såg medaljlaget ut att glädjas över uppvaktningen denna småregniga träningskväll.
  • Report errors on page

    For other questions to the municipality, please use this form.

    * Mandatory if you want a reply

    What you send to the municipality becomes common record.