Grattis till en andra plats i tävlingen Bästa LSS-kommun.

Published:Tuesday, December 3, 2019 11:26 AMArchived

Updated:Tuesday, December 10, 2019 4:30 PM

Omsorgsförvaltningen, Kristianstads kommun knep andraplatsen efter Lerums kommun som vann. Emelie Nyberg, omsorgsnämndens ordförande var på plats i Stockholm på Bolinders konferens för att ta emot det hedervärda diplomet för andraplatsen i tävlingen, Bästa LSS-kommun.

 Foton: Linnea Bengtsson

- Jag känner mig stolt över Kristianstad och vår fantastiska personal som gör allt det här fantastiska arbetet varje dag, säger omsorgsnämndens ordförande Emelie Nyberg.

Kristianstad prisades också för kommunens höga ambition gällande samverkan och dialog med funktionsrätts­organisationen FUB. ”Samverkan är en av grundpelarna i LSS. Ett stort plus är att den högsta politiska ledningen visar stort engagemang för funktionsrättsfrågorna. Satsningar på att öka kompetensen hos LSS-personal bidrar också till ett högt betyg. Personalens kompetens är en av de avgörande faktorerna för kvalitet inom LSS”, skriver juryn.

Vilken kommun är bäst i Sverige på LSS (Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade)?

Det är tidningen Föräldrakraft, webbsajten HejaOlika.se och ABH Utbildning och Rådgivning som har utlyst tävlingen som genomförts i ett par år. Bedömningen grundar sig på intervju med FUB:s Jan-Åke Wendel och omsorgsnämndens ordförande Emelie Nyberg samt verksamhetsbesök ute i verksamheten.

- Det känns extra kul att det är FUB som nominerat Kristianstads kommun, tyder på att de tycker vi i förvaltningen gör ett bra jobb. Andra platsen är också ett kvitto på det goda arbete som personalen gör och nu fortsätter vi att utvecklas vidare, säger Emelie Nyberg.

Det är fjärde året i rad (och 25 år efter införandet av LSS) som vinnarna korades i tävlingen Bästa LSS-kommun. Lerums kommun tog hem förstavinsten, med Malmö stad och Kristianstads kommun på delad andraplats.

  • Report errors on page

    For other questions to the municipality, please use this form.

    * Mandatory if you want a reply

    What you send to the municipality becomes common record.