Digitalt Öppet hus 20 april

Tuesday, April 13, 2021 8:00 AMArchived

Den 20 april mellan klockan 9.00 och 11.00 erbjuder kommunala gymnasieskolan Kristianstad digitalt Öppet hus för alla elever i årskurs 9.

Elever välkomnar till Öppet hus.
Kommunala gymnasieskolan Kristianstad håller digitalt Öppet hus.

På grund av pandemin har gymnasieskolorna vare sig kunnat erbjuda gymnasiemässa eller ”vanligt” Öppet hus till de elever som står inför sitt gymnasieval. I januari genomfördes ett digitalt Öppet hus och nu kommer det att genomföras ett andra digitalt Öppet hus, fast på skoltid.

– Den 20 april gör vi åter ett digitalt Öppet hus. Denna gång samarbetar vi med grundskolorna så att eleverna kan delta på skoltid. Vi behöver underlätta och hjälpa eleverna med valen och vi tror att vi når fler elever på det här sättet. Det gör också att vi lättare kan stötta de elever som kanske inte har så stor hjälp i processen hemifrån, säger rektor Joakim Sahlin, en av initiativtagarna till samarbetet.

Tidpunkten är vald för att omvalsperioden ligger mellan 25 april och 15 maj.

– Har man gått och funderat om man gjort rätt val och är osäker, då är detta ett ypperligt tillfälle att ställa alla frågor som man har. Varje grundskola organiserar så att eleverna via sina Chromebooks kan koppla upp sig till olika Meet, förklarar Joakim Sahlin.

Det blir presentationer om programmen och inriktningarna, men eleverna kommer också att ges möjlighet att ställa frågor live eller via chatt. Presentationerna kommer att ges flera gånger under de två timmar som det Öppna huset pågår, vilket innebär att eleverna kan besöka flera olika program och skolor.

– Intresserade vårdnadshavare med frågor kommer också att ges möjlighet att delta om de vill, avslutar Joakim Sahlin.

  • Report errors on page

    For other questions to the municipality, please use this form.

    * Mandatory if you want a reply

    What you send to the municipality becomes common record.