Nyheter

Du kan sortera våra nyheter genom att välja ett ämne under rubriken "Ämnessidor". Vill du se äldre nyheter som är arkiverade kryssar du i valet "Inkludera arkiverade".

Showing news in Omsorg och hjälp.

Elever skapar dag utöver det vanliga för äldre

I ett nytt samarbete mellan vård- och omsorgsboendet Östergård 2 och gymnasieskolor skapar kock- och frisörelever en extra härlig dag för de äldre på boendet. Förhoppningen är att kunna utveckla och sprida konceptet.

12/1/2021 4:14:42 PM

Archived

Restaurang Träffpunkten/Hjärtebacke öppnar upp igen

Träffpunkten har bytt namn till Hjärtebacke och öppnar upp sin restaurangverksamhet igen på måndag 22 november. Då är du välkommen att äta lunch igen eller kanske ta en fika.

11/18/2021 11:39:52 AM

Archived

Nattvandringar för ökad trygghet på Gamlegården

Det är mycket på gång för att öka tryggheten på Gamlegården. En del i arbetet är att fler vuxna ska finnas ute bland ungdomarna under eftermiddagar och kvällar. Nu pågår förberedelse för att genomföra nattvandringar under jullovet.

11/18/2021 9:07:12 AM

Archived Två män framför en publik. Två män framför en publik.

Grannsamverkan skapar trygghet

Runt om i kommunen finns grannsamverkansgrupper som hjälps åt att förebygga brott och hålla koll åt varandra i sina bostadsområden. Vid en träff hos räddningstjänsten samlades de för att få stöd och tips från polis, kommun och försäkringsbolag.

11/10/2021 5:06:01 PM

Archived Deltagarna vid det lokala BRÅ-mötet i november ägnade mycket tid åt analys och diskussioner om resultaten i de två enkäter som redovisades. Kommunpoliserna, som också är med i rådet, saknas på bilden eftersom de fick ge sig ut på mer konkret brottsförebyggande insatser. Deltagarna vid det lokala BRÅ-mötet i november ägnade mycket tid åt analys och diskussioner om resultaten i de två enkäter som redovisades. Kommunpoliserna, som också är med i rådet, saknas på bilden eftersom de fick ge sig ut på mer konkret brottsförebyggande insatser.

Minskning av brott men ökning av otrygghet

Den årliga trygghetsmätningen i Kristianstads lokalpolisområde visar att allt färre har blivit utsatta för brott. Många bär ändå på en känsla av oro och otrygghet. På Charlottesborg märks klara förbättringar. Vid möte med det lokala Brotts- och drogförebyggande rådet, BRÅ, redovisades årets resultat

11/8/2021 9:55:43 AM

Archived Hus och grannsamverkansskylt Hus och grannsamverkansskylt

Träff om trygghet och samverkan

Nu är det mörkare ute och vi vill informera om hur du kan skydda din bostad mot inbrott och hur ni kan hjälpas åt att skapa trygghet i ert närområde. På räddningstjänsten i Kristianstad ger vi tips och berättar om metoden Grannsamverkan den 9 november kl. 18. Skynda dig att anmäla!

11/1/2021 5:39:34 PM

Archived Larmoperatör framför skärm Larmoperatör framför skärm

Larmcentralen kan bli trygghetscentral för fler

Kristianstads kommun kan bli del av en gemensam trygghetscentral med kommunerna i Skåne Nordost. Enligt förslaget ska de sex kommunerna starta ett kommunalt bolag för att utöka trygghetssamverkan.

10/28/2021 9:25:50 AM

Archived Krans av livshändelser Krans av livshändelser

Föreläsning för anhöriga om levnadsberättelse

Har du en närstående som får stöd av hemtjänst eller bor på vård- och omsorgsboende? Då är du välkommen till en föreläsning om hur vi använder levnadsberättelser för att ge bättre omsorg och skapa en roligare vardag för varje kund.

10/27/2021 4:14:45 PM

Archived Tre symboler visas. Tre symboler visas.

Vädervarningar får ny modell

SMHI går tisdagen den 26 oktober över till ett förnyat system för vädervarningar. Varningarna blir konsekvensbaserade och därigenom mer relevanta och användbara. I stället för siffror används symboler och färger.

10/26/2021 6:46:12 PM

Archived

Ditt engagemang som volontär gör stor skillnad!

Tillsammans med oss kan du engagera dig för stödja och möta deltagare på mötesplatser, enskilda personer och nyanlända i vårt samhälle, för ökad delaktighet och finnas till hands för någon i vardagen. Lyssna på några av våra volontärer!

10/13/2021 1:58:59 PM

Archived Kommunen förvaltar fonder från privatpersoner. Kommunen förvaltar fonder från privatpersoner.

Sök pengar ur våra fonder

Kommunen förvaltar många fonder från privatpersoner. Siste oktober är sista ansökningsdag för flera av fonderna. Studenter, äldre eller du som jobbar eller har jobbat inom handel kan söka medel.

10/11/2021 5:15:22 PM

Archived

Problem med fukt på Demenscentrum Charlottesborg

Demenscentrum Charlottesborg har haft återkommande problem med fukt i källaren. Detta i kombination med att medarbetare upplevt ohälsa har lett till att fastighetsägaren AB Allön har gjort en fördjupad analys. Nu planeras åtgärder och fler undersökningar.

10/6/2021 5:34:16 PM

Archived Trädet med pusselbitarna är en symbol för webbplatsen En bra plats, där alla som är anhöriga till någon som har stöd från omsorgsförvaltningen i Kristianstads kommun kan logga in sig för att få information, tips och möjlighet att få kontakt med andra i samma situation. Trädet med pusselbitarna är en symbol för webbplatsen En bra plats, där alla som är anhöriga till någon som har stöd från omsorgsförvaltningen i Kristianstads kommun kan logga in sig för att få information, tips och möjlighet att få kontakt med andra i samma situation.

En dag för anhöriga

Den 6 oktober infaller nationella Anhörigdagen. En dag för att uppmärksamma anhörigas situation och deras betydelsefulla insats. Inom Omsorgen i Kristianstad stöttas anhöriga på olika sätt. Nytt för i år är det digitala anhörigstödet En bra plats.

10/6/2021 9:46:44 AM

Archived Vilka länkar klickar du på? Undvik att bli lurad på nätet. Vilka länkar klickar du på? Undvik att bli lurad på nätet.

Vilka länkar klickar du på?

Det är lätt hänt att värdefull information hamnar i fel händer. Det tråkiga är att konsekvenserna kan bli allvarliga. Genom att tänka på hur du agerar på nätet och genom enkla åtgärder kan du skydda dig bättre i ditt uppkopplade liv.

10/4/2021 3:45:30 PM

Archived

Fler lådcyklar till kunder som vill känna fartvind i håret

Sparbanken Skåne har tidigare skänkt två lådcyklar till omsorgsförvaltningen för att kunder inom funktionsstöd och äldreomsorg ska kunna komma ut och njuta av att få vind i håret. Nu får omsorgsförvaltningen ytterligare två cyklar.

10/1/2021 3:39:04 PM

Archived Två kvinnor Två kvinnor

Krisberedskapsveckan: Förbered dig i tid

Vad gör du när krisen kommer? Pandemi, översvämning, brand eller oväder. Förr eller senare drabbas vi av något som göra att tillvaron vänds upp och ner. Under Krisberedskapsveckan 27 september – 3 oktober kan du få nyttiga tips om hur du kan förbereda dig.

9/28/2021 10:52:15 AM

Archived

Nya råd för besökande till vård- och omsorgsboenden

Folkhälsomyndigheten bedömer att de allmänna råden om allas ansvar att förhindra smitta av covid-19 kan tas bort den 29 september. I samband med detta uppdaterar vi våra råd till besökande på vård- och omsorgsboenden.

9/27/2021 10:29:18 AM

Archived

Särlagårdens restaurang öppnar

Måndag 27 september slår Särlagårdens restaurang åter upp portarna efter sin renovering. Personalen är väldigt taggad inför öppnandet och utlovar något extra festligt första dagen.

9/27/2021 8:27:59 AM

Archived

Fixarna öppnar upp sin verksamhet igen

Från och med den 20 september är du återigen välkommen att ringa och boka in besök och få hjälp av kommunens fixartjänst. Fixarna startar sen sin verksamhet den 1 november. Fixarna kan till exempel hjälpa till med att byta glödlampor, gardiner, sätta upp gardinstänger med mera.

9/22/2021 11:24:29 AM

Archived Svartvita brandmän mot röda flammor Svartvita brandmän mot röda flammor

Kika in på brandstationen

I september brukar räddningstjänsten i Kristianstad hålla öppet hus på brandstationen. Nu medför pandemin för andra året att det inte går att ta emot besökarna. Men den som är intresserad får i alla fall en chans att kika in på brandstationen genom en nyproducerad film.

9/18/2021 10:20:23 AM