Nyheter

Du kan sortera våra nyheter genom att välja ett ämne under rubriken "Ämnessidor". Vill du se äldre nyheter som är arkiverade kryssar du i valet "Inkludera arkiverade".

Showing news in Jobb och företagande.

Välkommen att söka helgjobb under sommaren!

Kristianstads kommun erbjuder ungdomar som bor i Kristianstad och är födda 2001 och 2002 helgjobb under tre helger. Arbetsuppgifter består av att hålla rent och snyggt på stränderna i Åhus.

5/7/2021 10:09:24 AM

Rasmus Troedsson spelar in filmer från Kristianstads smultronställen, ett samarbete med besöksnäringen i Kristianstads kommun. Rasmus Troedsson spelar in filmer från Kristianstads smultronställen, ett samarbete med besöksnäringen i Kristianstads kommun.

Tv-kändisen blir ambassadör för Kristianstad

I ett samarbete med Kristianstads kommun visar, hyllar och berättar skådespelaren Rasmus Troedsson om olika besöksmål och smultronställen runt om i bygden. ”För mig är det här en kärleksförklaring till Kristianstad”, säger han.

5/6/2021 3:18:15 PM

Archived

Vill du utbilda dig inom vård och omsorg?

Den 5 maj kl. 10:00-11:00 håller vuxenutbildningen ett digitalt informationsmöte om utbildningen som startar i augusti 2021. Anmäl dig gärna.

5/4/2021 10:57:26 AM

Archived I Insiktsmätningarna för 2020 hamnar Kristianstads kommun på NKI 78. Genomsnitt för landets kommuner ligger på 74. I Insiktsmätningarna för 2020 hamnar Kristianstads kommun på NKI 78. Genomsnitt för landets kommuner ligger på 74.

Kristianstad fortsätter att ligga högt inom företagsservice

Med ett index på 78 fortsätter Kristianstad att ligga högt när det gäller de årliga mätningarna av hur nöjda företagen är med kommunens service. För år 2020 placerar sig Kristianstad på åttonde plats av landets kommuner med mer än 40 000 invånare.

4/22/2021 3:27:46 PM

Archived Kristianstads kommun har redan långt över 100 e-tjänster. De flesta av dem är dock riktade till privatpersoner. Nu gör kommunen en inventering av behoven hos företagen gällande digitala tjänster. Kristianstads kommun har redan långt över 100 e-tjänster. De flesta av dem är dock riktade till privatpersoner. Nu gör kommunen en inventering av behoven hos företagen gällande digitala tjänster.

Vill du hjälpa oss att bli bättre på digitala tjänster?

Vi vill att det ska vara enkelt att vara företagare i Kristianstad. Ett led i det arbetet är att försöka utröna vilka digitala tjänster som ni företagare har behov av och som skulle förenkla era kontakter med kommunen.

3/31/2021 3:17:10 PM

Archived En grupp människor framför rådhuset. En grupp människor framför rådhuset.

Kommunen stöttar företag med nya åtgärder

Kristianstads kommun har sedan tidigare satt in ett antal stödåtgärder riktade mot näringslivet för att lindra effekten av pandemins restriktioner. Nu utökas stödpaketet med sänkta P-avgifter, uppskjuten fakturering och ny omgång med hyresreduktion.

3/11/2021 2:12:44 PM

Archived Campusområdet med 22 byggnader köptes på fredagen av Intea Fastigheter, Foto: Werner Nystrand Campusområdet med 22 byggnader köptes på fredagen av Intea Fastigheter, Foto: Werner Nystrand

Stark ägare tar över campus

Det blir Intea som tar över Högskolan Kristianstads campus efter Akademiska Hus. Affären blev klar på fredagen. Fastighetsbolaget Intea satsar på flera håll i Kristianstad. För kommunen stärker det möjligheterna till utveckling både av centrum och Näsby.

3/1/2021 9:25:27 AM

Archived Arkivbild: uteservering i Kristianstad. Arkivbild: uteservering i Kristianstad.

Avgiftsfria uteserveringar beslutat för hela 2021

Uteserveringarna har varit avgiftsfria under 2020 för att underlätta för restauranger och caféer under pandemin. Nu är det beslutat att avgiftsfriheten ska gälla även under hela 2021.

2/9/2021 3:17:03 PM

Archived Belysning är en viktig faktor för att skapa trygghet. Likaså en god och synlig närvaro av polisen. Vid torsdagens digitala träff med kommunens största företag var Anders Olofsson, chef polisområde Kristianstad, inbjuden för att prata trygghet och om polisens arbete. Belysning är en viktig faktor för att skapa trygghet. Likaså en god och synlig närvaro av polisen. Vid torsdagens digitala träff med kommunens största företag var Anders Olofsson, chef polisområde Kristianstad, inbjuden för att prata trygghet och om polisens arbete.

Tryggheten i centrum vid digital träff med företagen

Trygghet och säkerhet är en angelägen och högt prioriterad fråga såväl för kommunen som för näringslivet. Det var också huvudfrågan vid den digitala träffen med kommunens största företag. ”Vi gör allt för att jobba på rätt sätt och skapa ett tryggare Kristianstad”, säger polis Anders Olofsson.

1/21/2021 3:39:13 PM

Archived 2020 var året när vi sökte oss ut i naturen, och firade semester på hemmaplan. Coronapandemin har dominerat hela året, inte minst i det lokala näringslivet. 2020 var året när vi sökte oss ut i naturen, och firade semester på hemmaplan. Coronapandemin har dominerat hela året, inte minst i det lokala näringslivet.

2020 – ett decimerat, digitaliserat och distanserat år

År 2020 blev ett märkligt år, präglat av pandemin som stängde en hel värld. Utmaningarna för näringslivet har varit enorma. Samtidigt finns det förstås ljusglimtar. I Kristianstad hade vi trots allt mycket att glädjas åt under året som gick.

12/22/2020 2:05:58 PM

Archived

Hotellboende för studenter

Högskolan Kristianstad erbjuder studenter att bo på hotell i Kristianstad till ett förmånligt pris, ett studentpris. Konceptet, som kallas Bed and Study, har högskolan tagit fram tillsammans med studentkåren, Kristianstads kommun och tre hotell i centrala Kristianstad.

12/14/2020 11:57:42 AM

Archived Naturupplevelserna är en viktig del av besöksnäringen i Kristianstads kommun. Något som varit en fördel under pandemin då människor sökt sig utomhus. Besöksnäringen i nordöstra Skåne har tappat mindre än många andra regioner under 2020. Naturupplevelserna är en viktig del av besöksnäringen i Kristianstads kommun. Något som varit en fördel under pandemin då människor sökt sig utomhus. Besöksnäringen i nordöstra Skåne har tappat mindre än många andra regioner under 2020.

Hemestertrenden väntas fortsätta också 2021

Trenden med Hemester fortsätter. Undersökningen ”Resa i Sverige” visar ett stort intresse för att uppleva mer av Sverige också kommande år. ”Vi hade ett relativt litet tapp 2020, och vet att vi har en ökningspotential”, säger Eva Berglund, besöksnäringsstrateg i Kristianstads kommun.

12/8/2020 5:15:01 PM

Archived Är du lokal företagare? Då har du möjlighet att erbjuda Kristianstad kommuns anställda en julgåva för 300 kronor. Är du lokal företagare? Då har du möjlighet att erbjuda Kristianstad kommuns anställda en julgåva för 300 kronor.

Julpaket från lokala företag ersätter julmåltid

Kristianstads kommun ger i år sina anställda en julgåva från lokala företag istället för den traditionella jullunchen.

11/30/2020 10:03:44 AM

Archived Fyra lokala entreprenörer har gått in och bildat flygbolaget Skåneflyg. Jacob Karlsson, Carl-Henrik Dahlqvist, Fredrik Rosengren och Henrik Persson Ekdahl (ej med på bilden) är finansiärerna. Längst till höger är Sam Giertz, styrelseordförande i det nybildade bolaget. Fyra lokala entreprenörer har gått in och bildat flygbolaget Skåneflyg. Jacob Karlsson, Carl-Henrik Dahlqvist, Fredrik Rosengren och Henrik Persson Ekdahl (ej med på bilden) är finansiärerna. Längst till höger är Sam Giertz, styrelseordförande i det nybildade bolaget.

Lokala entreprenörer bildar flygbolag på KID Airport

Fyra lokala entreprenörer går nu samman och bildar det lokala flygbolaget Skåneflyg. Tanken är att bolaget ska ta upp flyglinjen mellan Kristianstad och Stockholm så snart det finns möjlighet igen.

11/19/2020 11:26:11 AM

Archived Arbetslösheten har stigit kraftigt under pandemin, inte bara i Kristianstad och Skåne utan i hela riket. Kurvorna visar utvecklingen för Skåne, Västra Götaland samt Stockholm. Arbetslösheten har stigit kraftigt under pandemin, inte bara i Kristianstad och Skåne utan i hela riket. Kurvorna visar utvecklingen för Skåne, Västra Götaland samt Stockholm.

Högre arbetslöshet i pandemins spår

Konjunkturen var på väg att mattas av redan innan pandemin slog till. Coronaeffekterna på näringslivet det senaste halvåret har varit stora såväl lokalt som globalt. Arbetslösheten i nordöstra Skåne har ökat från en redan hög nivå, och ligger nu på 11,5 procent.

11/18/2020 9:52:19 AM

Archived Kristianstads kommun bjuder in till dialogmöte om matvagnar och foodtrucks med anledning av att en ny plan för placering av foodtrucks håller på att tas fram. Kristianstads kommun bjuder in till dialogmöte om matvagnar och foodtrucks med anledning av att en ny plan för placering av foodtrucks håller på att tas fram.

Inbjudan till dialogmöte om matvagnar och Foodtrucks

Driver du en matvagn eller foodtruck? Eller funderar du kanske på att starta en? Då är du välkommen till vårt digitala dialogmöte angående den plan för placering av matvagnar och Foodtrucks som nu tas fram i kommunen.

11/4/2020 12:55:59 PM

Archived Lämna gärna dina tankar, idéer och synpunkter på Stora torg digitalt. Lämna gärna dina tankar, idéer och synpunkter på Stora torg digitalt.

Dialogmötet om framtidens Stora torg flyttas fram

Som en följd av den ökade smittspridningen kommer det planerade dialogmötet med allmänheten angående Stora torg som skulle ägt rum under fredag och lördag att skjutas upp till mer lämpligt tillfälle.

10/29/2020 12:41:48 PM

Archived Kristianstads stadskärna är mitt i den strukturomvandling som just nu ses i stadskärnorna generellt. Medan detaljhandeln minskar i omsättning ökar hotell, caféer och kommersiell service. Kristianstads stadskärna är mitt i den strukturomvandling som just nu ses i stadskärnorna generellt. Medan detaljhandeln minskar i omsättning ökar hotell, caféer och kommersiell service.

Kristianstads stadskärna har tappat mindre under Corona

Kristianstads stadskärna tappade i omsättning under 2019. Men de negativa effekterna av Coronapandemin första halvåret 2020 har varit mindre i Kristianstad än i jämförbara stadskärnor.

10/22/2020 4:21:55 PM

Archived Stora torg med rådhuset Stora torg med rådhuset

Hur kan Stora torg bli mer levande och aktivt?

Visionen är att Stora torg ska vara en plats full av liv och rörelse, med en mängd olika aktiviteter. Men hur vill Kristianstadsborna att torget ska användas? Kristianstads kommun bjuder nu in allmänheten till dialog om framtidens Stora torg.

10/21/2020 2:00:18 PM

Archived Bong flyttar från Söder till ny fabrik på Ängamöllan när det nuvarande hyresavtalet löper ut i september 2022. Foto: Öresund News/Johan Wessman Bong flyttar från Söder till ny fabrik på Ängamöllan när det nuvarande hyresavtalet löper ut i september 2022. Foto: Öresund News/Johan Wessman

Klart att Bong flyttar till ny fabrik i Kristianstad

Bong stannar i Kristianstad. Om två år flyttar företaget till nybyggd fabrik på Ängamöllan. Avtalet med ny fastighetsägare är underskrivet och klart. ”Fantastiskt roligt, och inte minst en stor lättnad för alla anställda”, konstaterar Martin Svensson, COO på Bong.

10/20/2020 5:02:10 PM