Nyheter

Du kan sortera våra nyheter genom att välja ett ämne under rubriken "Ämnessidor". Vill du se äldre nyheter som är arkiverade kryssar du i valet "Inkludera arkiverade".

Showing news in Omsorg och hjälp.

Archived Räddningschef Andreas Bengtsson vid tvättmaskinen som kan tvätta med antingen avjoniserat vatten eller med traditionellt tvättmedel. Räddningschef Andreas Bengtsson vid tvättmaskinen som kan tvätta med antingen avjoniserat vatten eller med traditionellt tvättmedel.

Larmställ tvättas utan kemikalier

Räddningstjänsten i Kristianstad är först i Sverige med ett försök att tvätta larmställ utan tvätt- eller rengöringsmedel. Ultrarent avjoniserat vatten används för att ta bort både synlig smuts, doft och hälsofarliga partiklar som fastnar i brandmännens skyddskläder.

5/6/2021 8:50:08 PM

Archived Var uppmärksam mot militärfordon på vägen och gå inte på övningsfälten i Norra Åsum eller Rinkaby den 3 - 10 maj när militärövningen Sydfront 21 pågår. Foto: Försvarsmakten Var uppmärksam mot militärfordon på vägen och gå inte på övningsfälten i Norra Åsum eller Rinkaby den 3 - 10 maj när militärövningen Sydfront 21 pågår. Foto: Försvarsmakten

Övning Sydfront 21 är igång

Just nu pågår Försvarsmaktens övning Sydfront 21 i Skåne. Den 3 -10 maj hålls övningar i Norra Åsum och Rinkaby. Det betyder att övningsfälten är avstängda för besökare och att långsamma militärfordon rör sig på vägarna och kan påverka trafiken.

4/30/2021 3:17:48 PM

Archived Tre personer med mikrofoner på Stora torg Tre personer med mikrofoner på Stora torg

Låt vintern rasa ut på tryggt och säkert sätt

Valborgsmässoafton är en helg förknippad med vårglädje och traditioner – men också med många risker. Till brandrisken läggs i år smittrisken. Det är dessutom en helg då många unga dricker alkohol för första gången. Några enkla råd kan minska farorna och ge glädjen fritt spelrum.

4/30/2021 10:07:10 AM

Archived De sex nya motorsprutorna placeras på våra olika brandstationer för att vara en resurs vid skogsbränder. De sex nya motorsprutorna placeras på våra olika brandstationer för att vara en resurs vid skogsbränder.

Nya motorsprutor stärker skyddet mot skogsbränder

Räddningstjänsten i Nordöstra Skåne har fått sex nya moderna motorsprutor att ha i beredskap vid skogsbränder. Motorsprutorna gör att man kan ta vatten direkt från vattendrag och sjöar vid mer besvärliga bränder i mark och terräng.

4/28/2021 3:46:49 PM

Archived Två personer i varselvästar med texten Grannsamverkan Två personer i varselvästar med texten Grannsamverkan

Trygghetsskapare hyllad på konferens

Det brottsförebyggande arbetet i Kristianstads kommun har väckt nationell uppmärksamhet. Kommunens drog- och brottsförebyggande samordnare Anna Nordin blev nominerad till priset för årets trygghetsskapare. Hon var nära att ta det men priset gick till en annan kandidat på Trygg och Säker-konferensen.

4/14/2021 4:56:20 PM

Archived Tre symboler visas. Tre symboler visas.

Vädervarningar får ny modell

SMHI har nu gått ut och presenterat ett förnyat system för vädervarningar som ska införas i april. Varningarna blir konsekvensbaserade och därigenom mer relevanta och användbara. I stället för siffror används symboler och färger.

4/8/2021 3:54:25 PM

Archived Vaccinationsspruta Vaccinationsspruta

Brev om vaccination snart ut till kunder med LSS-insatser

Nu är det dags för våra kunder med insatser enligt lagen om stöd och service (LSS) att få sin vaccination mot covid-19. Det gäller åldersgruppen 18–64 år och det är Region Skåne som sköter vaccinationen. Inom kort går ett brev ut.

4/1/2021 1:28:49 PM

Archived Bild på vandrande par vi havet Bild på vandrande par vi havet

Utomhusaktiviteter

Längtar du efter sällskap och att komma ut i friska luften? Vi erbjuder olika utomhusaktiviteter samt promenadgrupper med begränsat deltagarantal på olika platser i kommunen.

3/30/2021 3:21:52 PM

Archived Ett litet barn håller handen med en vuxen. Ett litet barn håller handen med en vuxen.

Vi söker stödfamiljer

Familjer med barn eller ungdomar med funktionsvariationer kan ibland behöva avlastning och tid för återhämtning. Då kan en stödfamilj vara till stor hjälp. Stödfamiljen ger även möjlighet till miljöombyte för barnet eller ungdomen.

3/30/2021 10:39:45 AM

Archived

Fond för kulturutveckling

När mellersta Villands bygdegårdsförening upplöstes och Villandsgården såldes, fick kommunen en del av pengarna. Enligt föreningens stadgar ska dessa gå till att stödja det syfte som föreningen hade. Vi har därför bildat en fond för föreningar i området. Nu är det dags att söka medel ur fonden.

3/23/2021 10:18:50 AM

Archived En kund som har blivit vaccinerad ser glad ut. En kund som har blivit vaccinerad ser glad ut.

Inga nya fall av covid-19 inom äldreomsorgen

Under den gångna veckan har inga nya fall av covid-19 konstaterats. Senast det inträffade var i september 2020.

3/18/2021 2:57:31 PM

Archived

Fortsatt försiktighet vid besök

De efterlängtade vaccinationerna på vård- och omsorgsboenden blev nyligen klara och vi ser en glädjande minskning i antalet personer som insjuknar. Vi kan dock inte slappna av än utan behöver fortsätta med säkra besök.

3/11/2021 9:19:06 AM

Archived

Vill du bli volontär?

Bli volontär eller få kontakt med en volontär i vår nya satsning för att stötta nyanländas delaktighet i vårt samhälle. Ditt engagemang kan göra stor skillnad!

2/23/2021 10:06:33 AM

Archived Två nya rapporter kastar ljus över situationen för barn och unga i Kristianstads kommun. Två nya rapporter kastar ljus över situationen för barn och unga i Kristianstads kommun.

Ungas villkor i fokus för BRÅ

Två rapporter i arbetet för att skapa en trygg och drogfri tillvaro för unga presenterades för Lokala BRÅ vid årets första sammanträde. Den ena ger en övergripande bild av livsvillkoren för barn och unga i kommunen. Den andra handlar om vilka konsekvenser covid-19 fått för kommunens unga.

2/19/2021 5:43:25 PM

Archived

Kan du ha rätt till bostadstillägg från Pensionsmyndigheten?

Det finns en mängd pensionärer som har rätt till bostadstillägg från Pensionsmyndigheten. Bostadstillägg är ett tillägg till den allmänna pensionen som du ansöker om själv hos Pensionsmyndigheten. Din bostadskostnad, inkomster och eventuella tillgångar avgör om du kan få bostadstillägg.

2/10/2021 10:43:42 AM

Archived

Wall of Kindness på Stora torg 15 till 19 februari

Ta en jacka om du behöver – lämna en om du har över. Det är mottot för Wall of Kindness som för fjärde året i rad byggs upp på Stora torg i Kristianstad. Under en vecka i februari får Kristianstadsborna möjlighet att hjälpa medmänniskor som fryser och bidra till en mer hållbar konsumtion.

2/10/2021 10:20:41 AM

Archived

Lyckat pilotprojekt med kyld mat utökas

Ett pilotprojekt med leverans av kyld istället för varm mat till ett tjugotal kunder inom hemtjänsten ledde till nöjdare kunder. Framförallt uppskattades friheten att själv kunna bestämma när det är dags att sätta sig till bords. Nu utökas piloten till att omfatta alla kunder med måltidshjälp.

2/2/2021 2:35:43 PM

Archived

Vaccination av personer med hemsjukvård inledd

4 januari påbörjades vaccinationen mot covid-19 i Kristianstads kommun. Nu är den första vaccinationsomgången på vård- och omsorgsboenden klar och vaccinationen av personer med hemsjukvård har påbörjats.

1/27/2021 12:01:59 PM

Archived En tallrik med mat En tallrik med mat

Tjuvar lurar sig in med omsorgsmat

Vi vill varna alla som har hemtjänst och matleverans från kommunen att det än en gång har hänt att tjuvar har lurat sig in genom att låtsas komma från Kristianstads kommun. Släpp inte in någon som påstår sig vilja prata om matleveranserna från kommunen!

1/18/2021 3:16:48 PM

Archived

Allt våld lämnar inte märken som syns

Privata bilder som sprids på nätet. En rullator som alltid ställs för långt bort. Ett barn som hatar jullovet, för hemma är man bara rädd. Nu när alltfler är isolerade hemma på grund av pandemin ökar risken att utsättas för våld i nära relationer. Men, det finns hjälp att få.

1/15/2021 3:44:08 PM