Vinnare av kulturstipendiet 2021

Mottagare av Kristianstads kommuns kulturstipendium 2021 är musikartisten Vera Kronbäck. Beslutet togs vid kultur- och fritidsnämndens möte 16 september. Stipendiet är på 25 000 kr och delades ut på Kulturgalan 12 november.

Vera kronbäck, årets kulturstipendiat
Vera kronbäck, årets kulturstipendiat

Hon får stipendiet på 25 000 kr med motiveringen:

”2021 års kulturstipendium tilldelas en ung artist som med sin sångröst och scennärvaro tagit en självklar plats på olika scener i Kristianstads kommun. Glädjen i att uttrycka sig genom sång har funnits med henne sedan tidig barndom och som elvaåring gjorde hon debut i Underhållningspatrullens uppsättning av musikalen Annie. Hon har sedan dess tillhört ensemblen i flera olika musikaluppsättningar på Kristianstads Teater, bland annat i succén Chess. På Spelplats Vinbäcken har hon medverkat i sommarteateruppsättningarna Jeppe på berget och Det våras för revisorn.

2020 tog hon studenten vid Lunds dans- och musikalgymnasium och studerade därefter ett år i London på ”ArtsEd ”The Art Educational School of Music and Theatre. Hösten 2021 fortsätter hon sina musikstudier vid Calle Flygares teaterskola i Stockholm för att till hösten 2022 söka in till Högskolan för scen och musik i Göteborg.

Årets kulturstipendiat drömmer om ett liv som sångerska och musikalartist och satsar stenhårt och målmedvetet för att nå sitt mål – och uppfylla sin dröm.”

  • Report errors on page

    For other questions to the municipality, please use this form.

    * Mandatory if you want a reply

    What you send to the municipality becomes common record.