En bild säger mer än 1000 ord

"En bild säger mer än 1000 ord" är en fotoutställning där barnen från After School Gamlegården genom självbiografiskt dokumentärt berättande tillsammans har skapat en berättelse i bilder med hjälp av sina egna berättelser. Just nu visas denna i Kulturhuset Barbackas foajé.

Barnen har utforskat grunderna i bildkomposition och perspektiv och utgått ifrån det de själva tycker är viktigt och känns nära i vardagen. Med hjälp av analoga engångskameror har under en veckas tid fotograferat saker som de ville berätta om från sina liv. Fotograferna har själva valt ut vilka bilder som de vill ha med i utställningen och i vilken ordning de ska sättas upp.

After School startade 2019 på Gamlegårdens Bibliotek och erbjuder barn mellan 9-12 år avgiftsfria aktiviteter inom kultur. After School ska öka deltagande i kultur genom att erbjuda meningsfull fritid efter skolan på lika villkor oavsett socioekonomiska förutsättningar. After School sker på tre bibliotek, bland annat två gånger i veckan på Gamlegårdens bibliotek. Barn i mellanstadieåldern får prova på kultur i olika former tillsammans med kulturpedagoger från Kulturhuset Barbacka och bibliotekspersonal. På Gamlegården har barnen fått ägna sig åt konst, digitala aktiviteter och böcker.


2021 blev Gamlegårdens bibliotek och After School stolta mottagare av Region Skånes pris Kulturpaletten för utvecklingsarbetet med After School.

Report errors on page

For other questions to the municipality, please use this form.

* Mandatory if you want a reply

What you send to the municipality becomes common record.