Familjeföreställningar våren

Vårens familjeföreställningar bjuder på kläder som lever sitt eget liv, stjärnor i alla dess slag, dans, rytm och interaktivt skoj! Arrangemangen har ålders-rekommendationer, se respektive föreställning.

Biljetter förbokas och hämtas i receptionen 044-13 56 50. I mån av plats går det att köpa biljetter samma dag. Biljetterna kostar 60 kr oavsett ålder.

Vårens familjeföreställningar:

11 januari • kl 14.00 Familjeföreställning - Bak-å-fram-på
Kavajen har visst vaknat på fel sida idag och gör lite som den vill. Skorna pratar om ditt och datt. Hatten fattar inte ett skvatt. Finurligt och kärleksfullt möter Johanna Ehns figur problem och konstigheter. Men problem är till för att lösas. Och utan problem – inga lösningar! I Big Winds dansföreställning blir det hög igenkänning för både stora och små när kläderna inte riktigt går att få på. Gästspel med Big Wind. Från 2–5 år. Längd: 30 min. Entré 60 kr.

1 februari • kl 14.00 Familjeföreställning - Har du hört att Rosi har bitit i gräset?
En föreställning med femton betraktelser om livet och döden. Med mycket humor och lite sång och musik tar vi oss tillsammans med David Mjönes an de stora frågorna. 

Det är svårt att förstå vad döden är, men lite grann kan man veta i alla fall. Inga undringar är för små, för stora eller omöjliga. Vart kommer man när man dör? Vad händer på en begravning? Var finns själen? Hur ser Gud ut? Om hon nu finns, vill säga. Vad blir man i nästa liv? En blomma? En älg eller en ängel? Kanske en stjärna på himlen? Inte blir man väl en pipande varmkorv? Gästspel med Pygméteatern. Från 4–10 år. Längd: 40 min. Entré 60 kr.

7 mars • kl 14.00 Familjeföreställning - Krakel Spektakel - en rymdbalett
”Det finns så många stjärnor. Hela himlen är full av dem på kvällen. Men det finns också andra stjärnor och röda julstjärnor som växer i blomkrukor. Det finns filmstjärnor och sjöstjärnor. Det finns stjärnsmällar, stjärnraketer och stjärnhus…” - Ur Krakel Spektakelboken av Lennart Hellsing

Krakel Spektakel – en rytmisk rymdbalett är fritt baserad på Lennart Hellsings konstnärskap och karaktärer som leks fram med hjälp av rytm, dans och interaktivt skoj. Här blir Krakel Spektakel tolkad av Teater Sagohusets scenkonsttrio; skådespelaren Åsa Ahlander, dansaren Åsa Hörling och musikern Oscar Hielm och blir en rytmisk rymdbalett. Gästspel med Teater Sagohuset. Från 4–8 år. Längd: 35 min. Entré 60 kr.

4 april • kl 14.00 Familjeföreställning - Hemulen som älskade tystnad
”En saga om längtan och drömmar”. Hemulen har hela sitt liv arbetat på släktens tivoli, dagarna i ända omgiven av folk och ljud. Men egentligen längtar han efter den stora underbara tysta ensamheten.

När tivolit förstörs av ett ihållande regn får Hemulen äntligen gå i pension och börja ett nytt eget liv i farmoderns gamla övergivna park.
I parken är det grönt och vänligt, klingar bäckar och det finns tusen nypon. Det är tyst och ensamt och Hemulen trivs. Gästspel med Mathuggsteatern. Från 4–8 år. Längd 50 min. Entré 60 kr. 

 

 

  • Report errors on page

    For other questions to the municipality, please use this form.

    * Mandatory if you want a reply

    What you send to the municipality becomes common record.