Teaterkurser

Vi erbjuder kurser i teaterträning för barn och ungdomar mellan 7–19 år. Grupperna arbetar med teaterträning där dramaövningar, lek och improvisation är viktiga delar oavsett ålder.

Vi erbjuder kurser i teaterträning för barn och ungdomar mellan 7–19 år. När du anmäler dig till en teaterkurs gäller anmälan för ett helt läsår, alltså både höst- och vårtermin. Grupperna arbetar med teaterträning där dramaövningar, lek och improvisation är viktiga delar oavsett ålder. Teaterträningen fördjupas med skådespelarövningar i takt med ålder och erfarenhet hos deltagarna. Grupperna arbetar med föreställning som mål och uppspel sker på våren. Viktigast av allt oavsett ålder är att varje deltagare ska känna sig sedd och lyssnad på och att glädjen att skapa teater tillsammans i grupp alltid ska komma i första hand. Anmälan till teaterträning hösten 2020 läggs ut på hemsidan under augusti månad.

Teatervecka (4–7 maj)
Vecka 19 spelar Barbackas teatergrupper sina föreställningar i Spelhålan. Våra barn och ungdomar bjuder på fantasifulla och nyskapande pjäser. 

”Det gyllene snittet” – urpremiär på Barbacka i mars
Tänk dig att du plötsligt byter kropp med din vän! Föreställ dig de märkliga situationer som uppstår. Kärlek, svek och längtan. Barbackas gymnasiegrupp deltar i Riksteaterns LÄNK 2020. Över hundra ungdomsensembler runt om i Sverige spelar den här våren nyskriven dramatik. Förutom föreställningar på hemmaplan spelas pjäserna på regionala festivaler. Välkommen att se Barbackas urpremiär av ”Det gyllene snittet” av Gustav Tegby. 

Tid: 17, 19 och 21 mars i Spelhålan på Kulturhuset Barbacka.

 

  • Report errors on page

    For other questions to the municipality, please use this form.

    * Mandatory if you want a reply

    What you send to the municipality becomes common record.