Kulturläger 2020

15–26 juni 2020 på Kulturhuset Barbacka. För dig född 2004-2008.

Kulturlägret är ett dagläger för dig som är född 2004–2008. Under nio dagar får du tillsammans med andra ungdomar skapa och testa på kultur! Du kan passa på att lära dig någonting helt nytt eller fördjupa dig mer inom ett ämne som du redan gillar. Vi fokuserar på kreativiteten, lekfullheten och skapandet samtidigt som du får träffa många andra som tycker om samma saker som du! Alla är välkomna oavsett tidigare erfarenhet.

 

Följande kurser ingår i Kulturlägret

 DANS

Dansa med oss på lägret! Vi kommer att utforska olika dansstilar med fokus på modern dans och hiphop – var för sig men också en blandning av dem. Du får prova på olika tekniker, lära dig grundsteg och koreografi. Vi kommer arbeta med temat street art och skapa dans både på egen hand och tillsammans i grupp. Det kommer bli en vecka full av dans i olika former där du både får utmana dig men också dansa på ditt eget sätt. Kursen ges delvis på engelska.

Kursledare:
Ray Roa, dansare och koreograf
Cornelia Stjernberg, dansare och danspedagog

TEATER

Följ med på en spännande resa i teaterns värld! Under nio dagar får du träna fantasi, samarbete och skådespeleri. Varje dag har vi olika teman som till exempel improvisation, dialog, rollkaraktärer, smink och kostym, text och musik. Kursen är till för alla som vill prova att stå på scen i en lustfylld och vänskaplig miljö.

Kursledare: 
Lottie Hüllert, dramapedagog

Charlotta Copcutt, teaterpedagog

SERIETECKNING

Välkommen till nio dagar av serieteckning! Under dessa tillfällen kommer vi genom workshops och övningar att testa på allt från historieberättande och karaktärsdesign till lättare perspektivlära. Inga förkunskaper krävs, så du är precis lika välkommen vare sig du aldrig har provat på serietecknande tidigare eller redan tecknar serier och främst vill vässa dina skills.

Kursledare: 
Amalia Alvarez, seriepedagog

STREET ART/GATUKONST

Tänk dig att få måla en hel stad, virka in jordens träd i regnbågens färger eller bygga ett femkantigt hus för skatorna? Street art, eller gatukonst, kan vara allt detta och mycket mer, när konsten flyttar från bildsalarna och ut på gator och torg. Under kursen lär vi oss grunderna i street art och testar olika tekniker tillsammans. Genom lekfulla metoder utforskar och utsmyckar vi Barbackas gård, både enskilt och i grupp.


Kursledare:

Ulrika Wennerberg, konstnär och konstpedagog
Jens Lundberg, konstnär och konstpedagog

FILM & SKÅDESPELERI
Oavsett om du vill stå bakom kameran eller skådespela framför den så finns här en kurs för dig! Under nio dagar kommer vi att göra film tillsammans och lära oss lite från hela processen under en filmproduktion. Bland annat skriver vi manus, spelar in och klipper ihop scener. Vi får se hur en lägger specialeffekter, hur en greenscreen används samt lära oss skådespelarteknik anpassad för att stå framför kameran.


Kursledare:
Sadik Salem, filmare
Albin Johansson, teaterledare

 

 

Praktisk information

PERIOD

15 juni – 26 juni 2020
(inget läger på midsommarafton 19 juni)
Kurserna pågår vardagar kl. 09.30–15.00.
Vi gör avbrott för lunch och eftermiddagsfrukt.
Totalt blir det en nio dagars kurs.

 FÖR VEM?  Kulturlägret vänder sig till dig som är född 2004–2008. Antalet kursplatser är begränsat, anmäl dig därför så fort som möjligt. Den kurs du väljer behåller du under hela lägertiden. Välj ditt första, andra och tredje alternativ när du anmäler dig på hemsidan. Ring gärna och berätta om det finns specialbehov, det underlättar för oss i planeringen.
PLATS Kulturhuset Barbacka
Barbackagatan 12, 291 32 Kristianstad
Du hittar oss mittemot Centralstationen,
nära till både tåg- och bussförbindelser.
KOSTNAD  650 kr för deltagare från Kristianstads kommun, 910 kr för deltagare från annan kommun. I priset ingår även lunch och eftermiddagsfrukt. 
ANMÄLAN

Kursanmälan öppnar 1 april och stänger 18 maj. Anmäl dig via länken som publiceras här nedan. Senast vecka 21meddelar vi vilken kurs du tilldelats. Vid avanmälan efter 27 maj debiteras full kursavgift. Avanmälan ska ske skriftligt till barbacka@kristianstad.se och gäller först när du har fått en bekräftelse på att vi har mottagit din avanmälan. Sjukdom
med sjukintyg ger rätt till återbetalning av kursavgift.

Vi följer myndigheternas riktlinjer för hantering av situationen kring coronaviruset covid-19. Då det är en tid till Kulturlägret ska genomföras fortsätter vi planeringen utifrån att det blir av precis som tidigare år. Ändras myndigheternas riktlinjerna ändras också kommunens. Ställs lägret in på grund av coronaviruset covid-19 återbetalas lägeravgiften.

 

  • Report errors on page

    For other questions to the municipality, please use this form.

    * Mandatory if you want a reply

    What you send to the municipality becomes common record.

Covid-19

På sommarens läger genomför vi en del åtgärder för att säkerställa att de anordnas enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Kristianstads kommun har fyra olika läger att välja bland

Contact

Receptionen

Phone

044-13 56 50

Visit address

Barbackagatan 12