Kurser våren 2021

All kursverksamhet går över till digitalt utbud vecka 4-7. Här nedan får du en sammanfattning av förändringarna. För mer detaljer inom de olika områdena, läs mer under teater, bild och dans.

Kulturhuset Barbacka ställer in planerade dans- och bildkurser som skulle ha startat vecka 4. Dessa ersätts med ett digitalt utbud som en kan ta del av hemifrån. De teatergrupper som startade hösten 2020 fortsätter med samma deltagare, men går över till online-träffar. Huset håller fortsatt stängt för allmänheten till och med 28 februari. 

Det råder i nuläget en stor osäkerhet kring om det är möjligt att kunna genomföra kursverksamheten i fysisk form som vi önskat och planerat för. Vi ser en betydande risk för nya eller förlängda restriktioner och väljer därför att ställa in planerade dans- och bildkurser, för att istället erbjuda digitala alternativ. Genom denna förändring kan vi bedriva verksamhet utan risk för smittspridning. Vi kan också öppna upp för fler deltagare, eftersom fysiska träffar hade medfört ett mer begränsat antal deltagare.

Kulturhuset Barbackas teatergrupper anmäler sig, till skillnad från dans och bild, till ett helt läsår i taget. Detta innebär att höstens befintliga grupper nu går över till att ses digitalt, med samma deltagare, samma dagar och samma tider som hösten 2020. Utöver detta kommer våra pedagoger också att erbjuda några inspirerande filmer med teaterövningar och andra tips, som är öppna för alla att ta del av via barbacka.se.

Vårt dansutbud kommer att ändra form dessa veckor. I stället för kurser erbjuds livesända workshops inom olika dansstilar och på olika nivåer. Dessa träffar sker via Zoom, och du behöver anmäla dig i förväg för att få en plats. En liten kostnad tas. Utbudet läggs löpande upp på barbacka.se och på våra sociala medier. Våra pedagoger kommer också att publicera dansmaterial som är öppna för alla att se på vår hemsida.

Även bildkursen Ateljé Sture går över till digitala träffar. Vi fortsätter på samma dag och tid och öppnar samtidigt upp för fler deltagare.

Dessa förändringar i kursutbudet gäller först och främst vecka 4-7. Vi har en förhoppning om att kunna gå över till fysiska träffar längre fram i vår, men avvaktar och förhåller oss till de rekommendationer vi får från Folkhälsomyndigheten, Region Skåne och Kristianstads kommun.

 

Hör av dig till receptionen om du har några frågor!

Telefon 044-13 56 50. Telefontid: vardagar kl. 10.00-13.00
Mejl: barbacka@kristianstad.se

  • Report errors on page

    For other questions to the municipality, please use this form.

    * Mandatory if you want a reply

    What you send to the municipality becomes common record.