Kulturgala 12 november 2021

Efter ett års uppehåll är vi tillbaka för att hylla våra pristagare. Vi ses på Kulturkvarteret 12 november. Varmt välkomna!

Nu äntligen tror och hoppas vi att Kulturgalan kan genomföras i år. En kväll fylld med kultur, underhållning, prisutdelning och möten.

Kulturkvarteret 12 november kl. 19.00

BILJETT: För 250 kr bjuds du på massor av musik, bubbel, tilltugg, samtal och härliga möten. (Serviceavgift tillkommer. Köp biljetter: www.kulturkvarteret.com/biljetter, i Café & Bistro och på Coop City Galleria Boulevard.

Vi har nu också klart med kvällens konferencier....tada! David Rix!

David är välkänd för Kristianstadspubliken som både musikalartist och skådespelare. Han har arbetat som skådespelare sedan 2001 men arbetar också som elevcoach på Sånnaskolan i Åhus. David har medverkat i flertalet musikaler på Kristianstads teater senast i succén Chess - på svenska. David är också regissör och författare och har regisserat Emil Sigfridssons produktioner på Kristianstads teater sedan 2011. David står även för regin i vårens nystart av musikalen The Phantom of the Opera på Kristianstads teater.

David Rix

 

Under kvällen passar Café & Bistro på att bjuda in till en extra kulturell måltidsupplevelse!

Kvällens specialare är chevré chaud med rosmarinbakade betor med balsamico, fisk- & skaldjursgryta med saffransaioli eller moules marineré toppade med den magiska kryddan galakväll!

Café & Bistro håller har öppet kl. 17.00 ­– 22.00. Passa på att boka ditt bord i förväg för att säkra din plats, mejla: cafebistro@kulturkvarteret.com eller ring till 044-20 58 88.

Kvällens artister

Sebastian Durán och Karin Haglund bjuder på underbar klassisk musik.

Sebastian Duran press. Foto Olle Enqvist 345x.jpg
Foto: Olle Enqvist

Sebastian Durán (baryton) är född och uppvuxen i Kristianstad och för tillfället bosatt i Fjälkestad. Han har en examen i klassisk sång från Musikhögskolan i Malmö och examen från Operahögskolan i Stockholm.

Han har bland annat sjungit vid Malmö Opera, Kungliga Operan i Stockholm, Copenhagen Opera Festival, Arktisk Opera i Tromsø, Aldeburgh Festival i England och med Norrköpings Symfoniorkester.

Bland de stipendier Sebastian erhållit kan nämnas Kungliga Musikaliska Akademiens Stipendium åren 2019, 2017, 2014, 2013, 2012, Barbro Salén-stipendiet 2016, Familjen John Andersson i Anderslövs Stiftelse 2015, Joel Berglund-stipendiet 2012 och Kristianstads Kulturstipendium 2007.

Sebastian har under hösten varit aktuell i Malmö Operas uppsättning av "En Midsommarnattsdröm" av Benjamin Britten. Härnäst kommer man att kunna se och höra honom på turné i operan "Komedi på en bro" av Bohuslav Martinu, även denna i Malmö Operas regi. 

Karin Haglund Fotograf_Robin_Moderato 345x.jpg
Foto: Robin Moderato

Karin Haglund har sedan sin debut i Stockholms Konserthus etablerat sig som en av Sveriges mest mångsidiga och eftertraktade pianister. Hon har turnerat i Europa, USA och Sydamerika, och varit  ’Artist in residence’ vid the Banff Centre of the Arts i Kanada.

Karin samarbetar regelbundet med Kungliga Operan i Stockholm där hon producerar och framför föreställningar och konserter som riktar sig till barn och ungdomar. Hon är även eftersökt som romansinterpret och framträder regelbundet med den svenska sångareliten.

Våren 2003 erhöll Karin Haglund kammarmusikdiplom från Edsbergs Musikinstitut efter att under fem års tid ha studerat med Staffan Scheja och Roland Pöntinen som sina mentorer. Hon har även en Bachelor från samma skola, samt har studerat vid Sibeliusakademien i Helsingfors.

Singer-songduon Sophie & Chris underhåller i Bistron innan föreställningen drar igång i Stora salen.

Sophie_Chris_345.jpg

Sophie & Chris är en duo från Kristianstad, som både tolkar musik och skriver egen. Musiken varierar från svenska låtar till amerikansk country och präglas av att vara avskalad och sätta känslan i fokus.

Årets Kulturgala avslutas av artisten Calle Kristiansson med sitt band. Calle fick sitt stora genombrott under 2009 års upplaga av Idol. Hans egna version av ”Walking in Memphis” blev en stor framgång och en av de mest spelade låtarna på radio under 2010. Efter Idol sammanstrålade Calle med sitt gamla band The Undervalleys och gav sig ut på en landsomfattande turné. Våren 2011 släppte Calle & The Undervalleys albumet ”Valley Rally”. I juni 2013 släppte Calle Kristiansson sitt egentliga debutalbum sedan Idol, albumet "Once in Kristianopel" innehåller huvudsakligen egenskrivet material och tar Calle Kristiansson tillbaka till sina singer/songwriter-rötter. Just nu jobbar Calle på ett nytt album och på Kulturgalan kommer Calle och hans band bjuda på nyskriven musik men med ett och annat guldkorn. Musik med kvalitet, spelglädje och närvaro utlovas! 

Calle 345x.jpg

Medverkande:
Calle Kristiansson, Gustaf Janernäs, Paul Fransson,  Jonas Norrman, Philip Schrevelius, Stefan Koro 

 

 

 

Priser och stipendier som delas ut:

Kristianstads kommuns kulturpris

Maria Börjesson 390x370 345x.jpg

Årets mottagare av kulturpriset på 50 000 kr är konstnären Maria Börjesson. Läs motveringen här 

Kristianstads kommuns kulturstipenium

Vera Kronbäck 345x.jpg

Stipendiet är på 25 000 kr och gick till unga sångerskan Vera Kronbäck. Läs motiveringen här

Kristianstadsbladets Kultur- och nöjespris

Ett pris som prisar de lokala kulturröster som har gjort skillnad det senaste året. 

Sparbanken Skånes stipendium för ung kulturtalang

Stipendiet är på  7 000 kr. Villkoret är att stipendiaten är max 25 år och född eller bosatt i Kristianstad, Osby, Hässleholm eller Östra Göinge kommuner. I första hand är stipendiet tänkt som stimulans till yngre lovande kulturtalanger, som bidrag till fortsatt utbildning eller till annan utvecklande verksamhet.

Bakgrund till Kulturgalan

Kulturgalan Kristianstad arrangerades första gången 2015 i Kulturkvarteret Kristianstad. Arrangörer var Kristianstads kommun, kultur- och fritidsförvaltningen och Kristianstadsbladet med Musik i Syd. Syftet var att skapa ett arrangemang, en mötesplats och en värdig inramning för utdelning av Kristianstads kommuns kulturpris och kulturstipendium samt Kristianstadsbladets Kultur- och Nöjespris. Ambitionen var också att sätta fokus på kultur och kulturaktörer i kommunen.

Arrangörer

Vi som gör detta möjligt är Kristianstads kommun, Kristianstadsbladet och Sparbanken Skåne.

  • Report errors on page

    For other questions to the municipality, please use this form.

    * Mandatory if you want a reply

    What you send to the municipality becomes common record.