Smakmånad

September är skördemånaden nummer ett. I Kristianstad uppmärksammar vi detta genom att utropa september till Smakmånad, för elfte året i rad. Runt om i kommunen ordnas olika evenemang som ger oss möjlighet att tänja på smaklökarna och ta del av allt det goda som växer omkring oss.

Smakmånadens matevenemang lyfter speciellt fram det lokalproducerade. Vi vill visa odlarnas och producenternas fantastiska produkter som tillverkas och säljs i gårdsbutiker, livsmedelsaffärer och serveras på restauranger och kaféer i vårt område. Att smaka på Kristianstad på detta sätt har blivit något av en succé. 

Arrangemang under Smakmånad 2019

 • Skördefest Kristianstad 31 augusti
  Mellan klockan 11 och 17 kan du köpa lokalproducerade produkter och mat i Tivoliparken. Ta med dig barnen och låt dem vara med på Barnens skördefest där de får prova, smaka och lukta. Kristianstads trädgårdsförening arrangerar höstens växtmarknad, scouterna finns på plats och Svenska drycker visar drycker som tillverkas i Skåne. Dessutom blir det underhållning.
 • ABK:s kulturdag med världens mat 7 september
  Ett unikt arrangemang där etablerade artister, boende på Gamlegården och kulturföreningar uppträder på samma scen mitt i bostadsområdet. Lördagen den 7 september fylls parken av Världens mat, musik, dans, jazz, ponnyridning, hoppborgar, utställare och mycket mer.
 • Vångabygdens skördefest 8 september
  Mellan klockan 12 och 17 visar odlare, hantverkare och företag upp sig och sina produkter från bygden. Det blir också underhållning och utdelning av årets granitäpple.

 • Smakmarknad i Åhus 14 september
  Det blir torghandel på Åhus torg med närproducerad mat och hantverk mellan klockan 10 och 14.

 • Smaka på C4 Shopping 22 september
  Du kan njuta av delikatesser från lokala aktörer som bland annat Gårdsfisk, Äppelboden Musteri och Arles Ostkaksbageri.

 • MovEat 28 september
  En mat och promenadupplevelse där du kan upptäcka god mat, antingen själv eller tillsammans med andra.
 • Report errors on page

  For other questions to the municipality, please use this form.

  * Mandatory if you want a reply

  What you send to the municipality becomes common record.