Kristianstad bokfestival 2021

Kristianstad bokfestival bjuder in till 2021 års festival med temat I lust och nöd – gör läsning till en del av livet.

Vi bjuder i år in till en digital variant av Kristianstad Bokfestival. Årets datum blir den
3-4 september och temat för festivalen blir som tidigare nämnts I lust och nöd – gör läsning till en del av livet! Temat känns fortfarande aktuellt och roligt att jobba med. Formatet för festivalen blir en dag kortare och kommer att innehålla livestreamade boksamtal med flera författare och samtalsledare. Dessutom kommer vi bjuda på pausunderhållning i olika former och poesi från diktstolen.

På grund av rådande omständigheter kommer inte de omtyckta bokborden att kunna medverka på årets festival, men vi hoppas att både dessa och folkminglet kan återkomma 2022.

Apropå temat I nöd och lust. Böcker kan ge kunskap, upplevelser, överraskningar, glädje och tröst, i bästa fall genom hela livet. Det finns en bok för livets alla skiftningar och om du slår följe med den får du tusenfalt igen, oavsett om du behöver en räddare i nöden eller bara sorglös läsning.

-Tänk på boken som en ständig följeslagare och trogen vän. Själv har jag alltid flera böcker på gång samtidigt för att fylla olika behov allteftersom säger Ulrika Thorsson, festivalsamordnare.

I år är temat för barnens bokfestival ”På liv och död”, vilket kan spegla året som gått både i det stora och det lilla. Vår förhoppning är att det ska väcka fantasin och inspirera till berättarlust och skapande, speciellt i vår novelltävling Bästa berättelsen som är för alla mellan 10-19 år. Barnens bokfestival kommer också att bjuda på workshop med bilderboksförfattare och sagoberättande.

Varmt välkommen till Kristianstads Bokfestival 2021!

En del punkter är inte helt klara i skrivande stund. Vi uppdaterar så fort allting blir klart. 
Vi kommer att öppna upp 5 av evenemangen för fysiska besök. Biljetter till dessa släpps via Kulturkvarterets hemsidan den 24 augusti. www.kulturkvarteret.com

  • Report errors on page

    For other questions to the municipality, please use this form.

    * Mandatory if you want a reply

    What you send to the municipality becomes common record.